Temetés

Berki Mazsi: Krisztiánhoz méltó lesz a temetése

S.M.

2022. május 19. csütörtök 03:00

Május 26-án, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Berki Krisztiánt. A Bors telefonon érte utol a gyászoló özvegyet. Mazsi lapunknak elárulta, Krisztiánhoz méltó módon vesznek búcsút.

Május 6-án, tragikus módon hunyt el Berki Krisztián. A médiasztár özvegye rendkívül nehéz napokat tudhat maga mögött, hiszen a lelki traumán kívül a temetés ügyintézése is az ő vállát nyomta. Nem lehetett könnyű megfogalmazni azt a közleményt sem, amit Mazsi a tegnapi nap folyamán tett közzé a közösségi oldalán. Az özvegy hangsúlyozta, hogy mindenki fehér ruhában jelenjen meg a temetésen, ahol tisztelettel és szeretettel szeretné utolsó útjára kísérni élete szerelmét.
 

„Szeretlek Szerelem”

– Kedves Barátaink! Fájó szívvel tudatjuk, hogy férjemtől, Berki Krisztiántól 2022. május 26-án 14 óra 30 perckor a Farkasréti temetőben veszünk végső búcsút. Kérjük mindazokat, akik szeretnék kegyeletüket leróni és utolsó útjára elkísérni, legyenek szívesek fehér ruhában érkezni. Nagyon nehéz, fájdalmas napokat élünk meg. Szeretnénk békében és szeretetben örök nyugalomra helyezni férjemet (…) Szeretlek Szerelem… – írta Mazsi.

Mazsi nem bírja feldolgozni férje elvesztését
Nehéz napok várnak Mazsira a temetésig. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Krisztiánnak gyönyörű temetése lesz”

A közleményben arról nem esett szó, hogy Berki Krisztián temetése koporsós vagy urnás lesz. A Bors telefonon érte utol az özvegyet, aki érdeklődésünkre ezt nem kívánta elárulni. Sokakban felmerülhet a kérdést, hogy koszorúval vagy csupán egy szál virággal érkezzen a búcsúztatóra, aminek kapcsán Mazsi lapunknak elárulta: mindenre felkészült.

Gondoskodtunk arról is, hogy az érkező virágokat tudjuk fogadni. Akik szeretnének részt venni a temetésen, koszorúval vagy akár egy szál virággal is érkezhetnek. A férjemnek gyönyörű temetése lesz, olyan, amilyen ő volt, Berki Krisztiános, hozzá méltó helyen és módon helyezzük örök nyugalomra – nyilatkozta lapunknak.

Mazsi nem kívánt további részleteket elárulni, azonban az biztos, még nagyon nehéz napok várnak rá a temetésig.

Fekete helyett fehérben – Bár Európa szerte a római kor óta a fekete jelképezi a gyász színét, amely a bánatot, a keserűséget és a túlvilágot jelképezi, számos indiai és afrikai kultúrában a fehér, a tisztaság, a béke színét öltik magukra a gyászolók. Az utóbbi években azonban hazánkban is már teljesen átalakult a temetkezési kultúra, egyre gyakrabban hófehérben róják le a kegyeletüket a résztvevők. Nem megy ritkaság számba ma már, hogy olyan gyászjelentésekkel találkozunk, ahol külön kihangsúlyozzák az ajánlott viseletet.

 

A Farkasréti temetőben nyugszanak hírességeink is – A Farkasréti temető Budapest és Magyarország egyik legnagyobb kiterjedésű és legszebb fekvésű sírkertje, melyet 1894-ben nyitottak meg. Az utóbbi évtizedekben a tudományos és kulturális élet elhunyt nagyjainak jelentős részét ide temették. A művészetek és a tudományok kiemelkedő képviselői a Művészparcellában és a Magyar Tudományos Akadémia parcelláiban kaptak díszsírhelyet. A ma már 128 éves temetőben az utóbbi évtizedekben is több művészünket – Bajor Imre, Bubik István, Garas Dezső, Hofi Géza, Schütz Ila, Cserháti Zsuzsa és nem utolsósorban Koós János – helyeztek végső nyugalomra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drasztikus változás jön az időjárásban

borsonline.hu

Egyéves kisfiút hagytak magára a főút szélén: „Nem akartam hinni a szememnek”

vg.hu

Életét vesztette Ukrajnában egy brazil mesterlövésznő

metropol.hu

Nagyon rossz hír jött, felhőszakadás söpör végig az országon

vg.hu

Péntektől váratlanul olcsóbb lesz az üzemanyag

astronet.hu

A szenvedés általi megtisztulás – 7 hasznos lépés és tanács az újjáépülésért és a pozitív jövőképért

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

borsonline.hu

Kis híján tragédiával végződött az 5 hónapos baba fürdetése Gödöllőn

borsonline.hu

Megmutatta jóképű szerelmét Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

További cikkek

Gyász

Megrázó részletek a Doktor Balaton és az Argo színészének váratlan haláláról

Gyász

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Doktor Balaton és az Argo színésze