Gyilkosság

Napokon át írta védőbeszédét VV Fanni elrablója

2022. április 20. szerda 08:30

Betegség miatt elnapolták azt a tárgyalást, ahol a gyilkossággal vádolt B. László felszólalhatott volna az utolsó szó jogán. A több órás beszédét júliusban adhatja elő, ítélethozatal ezután várható. A Bors megtudta: Fanni családja, sőt még a vádlott is kiakadt, hogy tolódik az ügy.

Alighanem kijelenthető, hogy immáron elfogyott a türelem a VV Fanni-ügy minden résztvevője számára. A Bors megtudta: a gyilkossággal vádolt B. László napok óta arra készült, hogy kedden kora délután felszólaljon az utolsó szó jogán, és lezárja magában ezt az évek óta tartó szövevényes ügyet, erre mégsem kapott lehetőséget. A tárgyalás betegség miatt ugyanis elmaradt. Nem jó ez senkinek, az ügy összes szereplője lelkileg elfáradt, köztük elsősorban Fanni szülei, akik a mai napig nem tudják, hol lehet a lányuk és bizony a lelkük mélyén még mindig abban reménykedhetnek, hogy él valahol...

Fotó: Bors

Holttest nélkül nincs gyilkosság?

Négy hosszú éve húzódik Novozánszki Fanni rejtélyes eltűnésének és feltételezett halálának ügyében indított vizsgálat, a nyomozás és a bírósági tárgyalás, mégsem tudni pontosan, hogy mi történt azon a 2017-es novemberi délutánon a lány budapesti lakásában, illetve az azt követő két napban. Az ügyészség szerint B. László nyereségvágyból megölte a volt valóságshow szereplőt, majd az élettelen testét a Dunába dobta. Ezért életfogytig tartó börtönbüntetést kértek rá a bíróságtól. 

A védelem viszont azzal érvelt, hogy Novozánszki Fanni holtteste nélkül nincs értelme gyilkosságról beszélni, B. László elismeri a személyi szabadság megsértését, de szerintük Fanni egy titkos helyen, talán új személyiséggel éli az életét. Hogy ez az elmélet életszerű-e vagy sem, nincs értelme vizsgálni, hiszen a bíróság csak azokon a megdönthetetlen bizonyítékokon keresztül hozhat ítéletet, melyek rendelkezésre állnak. Vér és DNS-nyomok, kamerafelvételek, melyek arról árulkodnak, hogy a vádlott mely helyszíneken járt.

Fotó: Bors

 

Másfél órán keresztül szeretne beszélni

B. László az évek óta húzódó perben eddig csak bírói, ügyészi vagy ügyvédi kérdésekre válaszolva szólalhatott fel a bíróságon, éppen ezért is lett volna számára fontos a tegnapi nap, amikor egy egész tárgyalási napot arra szántak, hogy ő beszéljen az ügyről. 

 Az ügyfelem nagyon sokat készült minden tárgyalásra, de az utolsó szó jogán tervezett mondandójára talán még a korábbiaknál is többet – mondta a Bors megkeresésére, B. László ügyvédje, dr. Bálint Roland. – Már előre jelezte, hogy legalább másfél órán keresztül szeretne beszélni, a több tucat oldalas felszólalását napokon át írta. Egy ilyen beszédre lelkileg is fel kell készülni, minden egyes szót meg kell fontolni, ami komoly koncentrációt igényel. Éppen ezért azt gondolom, – folytatta a jogi képviselő – hogy a védencem számára csalódás az, hogy elnapolták a tárgyalást.

Az ügyvédtől azt is megkérdeztük, hogy B. László milyen érzelmi állapotban várja a júliusra halasztott megszólalási lehetőséget.

– Rettenetesen izgul – válaszolta a jogi képviselő.

Fotó: Bors

Fanni édesanyja kiborult

Lapunk információi szerint Novozánszki Fanni édesanyja összetört, amikor megtudta, hogy újabb hónapokat kell várnia arra, hogy kiderüljön végre az igazság. Az asszony a hírek szerint könnyes szemmel vette tudomásul, hogy ismét újabb hónapok telnek majd bizonytalanságban. Lapunk úgy tudja, ha minden a tervek szerint alakul, legkorábban július elején tarthatják meg az elmaradt tárgyalást. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez az állvány egyszerre tölti a mobilt, az órát és a fülhallgatót

feol.hu

Tragikus fordulat a huszonéves fiatalok életét követelő bicskei karambolban

borsonline.hu

Döbbenetes pletykák keltek szárnyra, lebukott Tóth Andi eltitkolt szerelme?

vg.hu

Lekerült A besúgó című sorozat és több más tartalom is az HBO Maxról

ripost.hu

Hat megyére adtak ki riasztást: ekkor érkezhet az enyhítő eső

hirtv.hu

Vőlegénye jelentette be: Tragikus hirtelenséggel elhunyt a tinisztár

metropol.hu

Vele csókolózott Shane Tusup a fővárosi éjszakában

travelo.hu

Veszélyes időjárási jelenség lesz ma a Balaton déli partján

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Kiderült, Shane Tusup valóvilágos szőkeséget csókolt az éjszakában

borsonline.hu

Kettős tragédia történt Fejér megyében, azonnal szörnyethalt két ember

borsonline.hu

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

További cikkek

Videó

Pataki Ági elárulta: Ő maga is félt, amikor felvállalta ősz haját

Kötekedés

Parázs vita alakult ki az Exatlon Hungary Bajnokának dögös fotója miatt