GYÁSZ

Ezt súgta haldokló édesanyja fülébe Pitti Katalin: „Várnak Rád! Majd mi is jövünk”

Létrehozva: 2022.03.23.

Könnyeivel küszködve idézte fel a frissen Kiváló Művész díjjal kitüntetett operaénekesnő a édesanyja tavalyi halálát. A Borsnak még azt is elmesélte, mit súgott utoljára a kómában lévő Eszter mamának.

Lapunk tudta meg először, hogy az éppen Kiváló Művész díjjal kitüntetett Pitti Katalin operaénekesnő nyáron elhunyt édesanyját gyászolja. Csak később tudtuk szóra bírni a művésznőt, mert sietve távozott a ceremóniáról. A hangja még mindig elcsuklik, ha a drága Eszter mama, - ahogyan a művésznő becézte - kerül szóba. Az érdemes és kiváló művész nyáron eltemette anyukáját, aki igen szép kor élt meg, 91 évet.

Édesanyám nagyon szorgos asszony volt. Mindig aggódott értünk, hogy mi lesz majd velünk, ha ő elmegy. Aztán idős korára vesebeteg lett, 10 évig jártunk vele dialízisre, annak érdekében, hogy a salakanyagok, a felesleges folyadék kikerüljenek a szervezetéből – kezdte történetünket a máig aktív énekes művész. 

Itt Eszter mama még 89- születésnapját ünnepelte 

Katalin elmondta, hogy az évtizedig tartó kezelések alatt főként húga ápolta a beteget, ám amikor a néni elkapta a koronavírust is, mely teljesen legyengítette, Katalin magához vette, és nem engedte el a kezét haláláig.

Eszter mama úgy döntött, hogy nem megy többé a kórházba Fotó: Zsedrovits Enikő

Utolsó szavak

Pitti Katalin felidézte lapunknak, hogy az utolsó félévben a legyengült édesanyját testvérével együtt, felváltva ápolták, hiszen nem volt más lehetőség.

Nem volt könnyű, de én olyan hálás vagyok a sorsnak, hogy így történt! Emeltem, fektettem, ha kellett. Szegény drága mama az utolsó időszakban egyszer csak elmondta nekem, hogy eldöntötte: nem megy több kezelésre. El akart menni. Ekkor még csak augusztus eleje volt, meleg nyár – mélázott el szavain Katalin, és folytatta azzal, hogy a mama nem sokkal később éber kómába esett, azaz némileg tudott arról, ami körülötte történik, de csak kevés reakcióra volt már csak képes.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Emlékszem, odahajoltam hozzá, és a fülébe súgtam: indulj el, mama! Várnak Rád! Majd mi is jövünk – mondta Katalin felidézve azt a pillanatot, amikor elengedték egymást.

Halála előtt maga ápolta édesanyját az operaénekesnő  Fotó: Unger Tamás

Nehéz a puttony

Előadóművészként a színpadon ugyanúgy helyt áll Pitti Katalin, mint amennyire komolyan veszi a tanítást is. Rengeteget utazik, mindig éppen valamerre tart. Fontosnak és csodálatosnak tartja a mai fiatalokat, akiket a zene szeretetére nevel, és az éneklés technikai varázslatára.

Én magam is nagyon jó tanuló voltam az iskolában, sőt, éppen ezért édesapám merőben ellenezte, hogy művész pályára menjek. Neki mindig bizonyítani akartam, és nagyon örültem, ha dicsért, mert neki sem volt könnyű sorsa. A háborút is megélt édesanyámmal egymásra találtak, sorsközösségükben békére találtak – vallotta be Pitti Kati, aki rengeteg énekesi díja mellett Budapest Díszpolgára is lett 2012-ben. Mindig büszkén állt és áll a mai napig, hiszen már bizonyított. A dalok mellett a versek szerelmese, Ószabó Istvánnal, - 13 kötetes költővel közös irodalmi estéket tartanak, Légy, költészet! - címmel.

Pap fedezte fel

Pitti Kati csodálatos hangját egy Szentesen munkálkodó pap, bizonyos József Atya fedezte fel. Kati a kórusban énekelt, és az atyának feltűnt egy kis növésű, de nagy hangú énekes kislány: ez a lány volt Pitti Kati. A művésznő még mindig jó kapcsolatot ápol az atyával, s nemrég, 53 év után újra találkoztak is.

József atya (középen) máig jó barátságot ápol a művésznővel

A Szomszédokban is szerepelt

Kevesen tudják, de Pitti Katalin több tévéfilmben, és sorozatban is szerepelt, így például Szomszédokban is. 1990-ben három epizódban is saját magát alakította az akkor már befutott énekesnő.

Öt válás után egyedül

Pitti Katalin operaénekesnő öt váláson van túl, a szakítások mindegyikét megszenvedte, de mindig talpra tudott állni. Kapcsolataiból egy lánya született, Barbara, aki megajándékozta egy fiú unokával. Barnabás, nagymamája szeme fénye, nagyon jó kapcsolatot ápolnak.



 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164284_auto_resized.jpg
origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714131911
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164879_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az Egyesült Államok nagyon-nagyon aggódik Magyarország miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714131911
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714131911
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714131911
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/kGq1EehdRg7d4nA8ZsdD077qM_xM3YKBCwxo-AtUyE4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMDdiMDUxZGUyZDQyMDc5NmEyZGExMDFkYTI1OWVm.webp
Beszólás

Rajongói nekimentek a TV2 sztárjának, fel sem ismerik legutóbbi képén: „Már nem az a lány”

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/BBm89KGEikCqbO70Izrwt_ljcc9qDMYkg9o07tevxuo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q2MGEyMTdkMzI4YzQzZTg4NGJiM2JmM2Q3MjhkYjM1.webp
LEGENDA

„Ez nem munka” - az élő legendának megvan a véleménye Marics Petiékről