Család

Ezért küzdött kamasz fiával Erdei Zsolt

Létrehozva: 2022.01.10.

Madár sosem pihen. Az olimpiai bronzérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok, profiként a félnehéz- és a cirkálósúly korábbi klasszisa jelenleg végzős az Eszterházy Károly Egyetem szakedzői szakán. Tanulmányaiban plusz nehézséget jelentett, hogy a digitális oktatás őt is érintette, sőt, olykor 15 éves Viktor fiával a laptopért is meg kellett küzdenie.

Forrás: Erdei Zsolt/Facebook

Erdei Zsoltnak három gyereke van: Viktor 15 éves, Gréti 7, Vilmos pedig 4 éves. Gréti szeptemberben kezdte az első osztályt, Vilmos még kicsi, de Viktort már érintette a koronavírus-járvány miatt bevezetett online oktatás.

„Nagyon drukkolunk, hogy ne forduljon át ismét a helyzet úgy, hogy otthon kell tanulni, mert egy első osztályos gyerek esetében ez még nehezebb. A digitális oktatás szerintem nem csak a gyerekeknek nehéz, hanem a szülőnek is egy plusz feladat, hiszen ott kell lenni, be kell jelentkezni, és szinte mindenben segíteni kell a gyereket. Viktor már nagy, de igazi kamasz. Az ő bejelentkezései néha elmaradtak, ezért nálunk tényleg szerencsés, ha ott vagyunk a gyerek mellett az oktatás alatt is” – mesélte Erdei Zsolt az elmúlt időszakuk kihívásáról.

Volt B terv, de nem működött

Régebben kettő laptop volt az Erdei családban, de egy elromlott, így tényleg egy darab gépen kellett osztozniuk. Bár próbáltak áthidaló megoldást találni, egyre égetőbb lett, hogy egy második laptopot is beszerezzenek.

„Volt, hogy a fiam próbált telefonnal is kapcsolódni az órájára, de ez nem volt az igazi. Látva ezt, inkább lemondtam a gépről, hiszen fontosabb volt, hogy neki minden feltétel adott legyen a tanulásához. De olyan is van, hogy egész nap nekem kell a gép, én is használom a tanulmányaimhoz, hiszen amikor egész napos zoomos edzőtovábbképzés van, akkor nem tudok mit tenni, ott kell lennem a képernyő előtt. Nagyon sok órára nekem is digitálisan kell/kellett bejelentkeznem, így be kellett látnom, hogy szükségünk van egy új laptopra” – mondta a világbajnok bokszoló.

Egy használt laptop is segíthet élhetőbbé tenni a Földet

A család úgy döntött, hogy költséghatékonyan oldja meg a második laptop beszerzését, és ha használt gépet vesz, akkor még a környezettudatosságra is figyelnek, ami szintén fontos szempont volt.

Amennyire csak lehet én is környezettudatosan élek. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, komposztálok a kertben, megpróbálom tényleg a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyni az én életemben a Földön. Nyilván autót, villanyt, telefont használok, de ezeket nem lehet elkerülni. A Furbify használt számítógép/laptop vásárlásával is azt szerettem volna elősegíteni, hogy a Földünk minél hosszabb életű legyen. Nekem fontos, hogy ezt tudjam. Legyen meg az az érzés, hogy megtettem mindent egy egészséges, szerethetőbb világért. Ha mindenki csak egy kicsit tesz érte, akkor egy jobb, környezettudatosabb világot teremthetünk” – véli Erdei Zsolt, aki azt is bevallotta ő amolyan ősember típus.

„Ősember vagyok, aki az őserdőben él, de be kell látnom, hogy ebben a világban egyre kevesebb az őserdő, és sokkal több a digitális eszköz. Arra felé halad a világ, hogy a számítástechnika elengedhetetlen az életünkben, és jó, hogy a gyerekek már nagyon korán megtanulják alap szinten kezelni. Bár nálunk nincs tévé, és azt is szűrjük, hogy milyen mesét nézhetnek a kicsik a YouTubon, azt gondolom ez mind az ő érdeküket szolgálja. Még jobb, ha szaladgálnak, birkóznak vagy építőkockákkal játszanak.”

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714133710
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164010_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714133710
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163148_auto_resized.jpg
travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714133710
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714133710
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/kGq1EehdRg7d4nA8ZsdD077qM_xM3YKBCwxo-AtUyE4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMDdiMDUxZGUyZDQyMDc5NmEyZGExMDFkYTI1OWVm.webp
Beszólás

Rajongói nekimentek a TV2 sztárjának, fel sem ismerik legutóbbi képén: „Már nem az a lány”

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/BBm89KGEikCqbO70Izrwt_ljcc9qDMYkg9o07tevxuo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q2MGEyMTdkMzI4YzQzZTg4NGJiM2JmM2Q3MjhkYjM1.webp
LEGENDA

„Ez nem munka” - az élő legendának megvan a véleménye Marics Petiékről