Életút

Kilenc évet rendre letagad a korából Bodrogi Gyula

Létrehozva: 2021.12.31.

A neves művész rendre bolondot csinál a beszélgetőpartnereiből, és ezt nagyon élvezi. Bár 87 éves, azt szokta mondani 78, és ha valaki észreveszi a csalást, akkor úgy tesz, mintha véletlenül rontotta volna el a számokat.

Forrás: Origo

Hosszas kihagyás után ismét a vállára vette a puskát, hogy térdig a sárban gyalogoljon a földeken a 87 éves Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész. Bodrogi Gyula számára a vadászat szerelem-hobbi, amit a pandémia alatt sajnos sokáig nem tudott gyakorolni. A mostani alkalom abban is különleges volt, hogy egy úgynevezett jótékonysági vadászatra kapott meghívót. 

Fotó: Bors

A jelenlévők fácánra vadásztak, amiért fejenként 30 ezer forintot kellett fizetniük. A bevétel a salgótarjáni Szent Lázár Megyei kórház gyermekosztályának ajánlották fel. 

– A fácánvadászat különleges dolog, itt nem arról van szó – ahogy sokan hiszik –, hogy azok a szemét vadászok összevissza lövöldöznek a kiszolgáltatott vadakra – mesélte a Bors megkeresésére a művész, ezután hozzátette: Itt teljesítmény van egy vad elejtése mögött, járni kell utána, viszonylag messziről, pontosan kell célozni. A mostani fácánvadászat egyébként két szempontból is fontos volt. Az egyik a vadgazdálkodás része, muszáj ritkítani az állományt, a másik pedig, hogy a részvételünkkel beteg gyerekeket támogattunk. Jó helyre megy a pénz. Remélem, hogy akik nem szeretik a vadászokat, azok ebben az esetben elismerik ezt a gesztust. 

Fotó: Origo

Bodrogi Gyula a kora ellenére igencsak jó kondícióban van, bár azt mondta, ez a vadászat azért már nem volt olyan, mint az évtizedekkel ezelőttiek. 

– Most már kevesebbet megyek, inkább álló helyzetből lövök, nem bírok annyit menni. A nyolcvanhét az nyolcvanhét, hiába! – magyarázta a művész – Ha megkérdezik egyébként, hogy hány éves vagyok, akkor rendre 78-at mondok, próbálok úgy tenni, mintha eltéveszteném. Ha azt látom, hogy kikerekedik a beszélgetőpartnerem szeme, akkor kijavítom magam. Ha nem reagál, akkor simán letagadom azt a kilenc évet. 

Fotó: Pinterest

– A korom ellenére tényleg jól vagyok, de ez biztos a géneknek köszönhető. A nővérem 91 éves… Hiszem, hogy ha a tízparancsolatot legalább valamennyire betartja az ember, akkor ilyen hosszú életre számíthat.

 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után