Celeb

Nagyszerű hírünk van a néhai Ennio Morricone rajongóinak

Bors

Létrehozva: 2021.11.10.

Ennio Morricone családja koncertturnét jelentett be az elhunyt zeneszerző tiszteletére jövőre Budapesten is felcsendülnek Morricone slágerei. 2022. december 18-án 20:00 órakor a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az 'Ennio Morricone - The Official Concert Celebration'.  

November 10-én az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone születésnapján jelentette be az elhunyt legenda családja: világturnét szerveznek a mester tiszteletére. Az egyetemes filmzene egyik legismertebb és legnagyobb hatású alakjának slágereit megszólaltató koncertsorozatnak budapesti állomása is van.

Ennio Morricone több, mint 500 kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint 100 komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint 800 000 fős nézőközönségének.

Ennio Morricone 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos produkciót  szimfonikus zenekar, kórus illetve fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. 2020-as év közepére fejezte  be az új műsor terveit, azonban  a koncertet már nem élhette meg. 

2020. július 6-án Ennio Morricone 91 éves korában sajnos elhunyt.
Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja  nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön és 2022-ben turné keretén belül színpadra állítja a koncertet.
A magyar rajongók, 2022. december 18-án este a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik Ennio Morricone emlékműsorát, melyet fia, Andrea Morricone fog vezényelni.

Péntektől lehet jegyet venni rá

November 12. péntek 10:00 órától elektronikus jegyet vásárolhat online a www.eventim.hu oldalon, illetve személyesen az Tex országos jegyirodáiban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek