Celeb

Balesete óta bejárónő segíti a 95 éves Zámbó Anna nénit

Bors

Létrehozva: 2021.09.29.

<p>Lassan gyógyul, de napról napra jobban van műtétje és sztrókja után a Zámbó testvérek édesanyja. A Borsnak fia, Tihamér beszélt az állapotáról.</p>

Forrás: Bors archíve

Májusban szenvedett otthonában balesetet Zámbó Jimmy édesanyja, Anna néni. A 95 éves asszony három évvel ezelőtt jobb, most pedig bal oldalát törte össze, mindkét alkalommal combnyaktörést diagnosztizáltak nála az orvosok. Azonnal megműtötték, majd vérátömlesztésre volt szüksége, és hetekig kórházban ápolták, ahol enyhe sztrókon is átesett. Hosszú rehabilitáció várt Anna nénire, de napról napra javul az állapota. A Borsnak fia, Zámbó Tihamér elárulta, ha minden jól megy, néhány hét múlva járókeretét is eldobhatja.

Nagyon vigyázunk rá, szépen lassan javul az állapota, lábadozik, járókerettel lassan, de tud mozogni, hogy rendbe tegye magát – kezdte Tihamér. – Agyilag teljesen jól van, jobb a memóriája, mint nekünk. Felváltva látogatjuk, egy bejárónő van mindenben a segítségére, és egy gyógytornász segít neki a gyógyulásban. Nagyon szívós, erős asszony. Reméljük, hogy egy-két hónapon belül már teljesen rendbe jön – mondta.

Anna néni nem adja fel, meg akar gyógyulni, hangulata is folyamatosan javul.

Mikor ott vagyunk, folyamatosan sztorizgatunk, megállás nélkül beszél. Épp azt beszéltük valamelyik nap a testvéreimmel, hogy nagyon ritka, ha valaki közel a száz évhez még ennyire élni akar. Hála Istennek egyre többször hagyja el az ágyát, korábban ez nagyon nehezen ment neki, de most már a toalettre is képes kimenni, azonban a fürdéshez szüksége van segítségre. Minél többet mozog, annál jobb a kedve is – mesélte érdeklődésünkre Zámbó Jimmy testvére.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek