Celeb

Galambos Lajos áramlopási ügye: itt mindent elolvashat egy helyen az ítélethirdetés előtt

Bors

2021. szeptember 15. szerda 06:00

<p>Lagzi Lajcsi áramlopási ügye 2015 óta húzódik. Összeszedtük az ítélethirdetés előtt a legfontosabb részleteket.</p>

Az első döbbenet

2015. szeptember 22-e volt az a nap, amikor az egész országot felrázta az őszi melankóliából a hír, miszerint rendőrök jelentek meg Mocsa egyik luxusvillájában és elvitték Lajcsit, a feleségét és két fiatalabb férfit. Nyomozás és büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen lopás és vesztegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt

A két férfi és egy nő a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vették igénybe a szolgáltatásokat. A házkutatás és a kihallgatások jelenleg folyamatban vannak – közölte akkor a rendőrség.

Egyetlen nap kellett csupán, hogy a Bors is kiderítse, Lajcsiék a gyanú szerint több tízmilliós milliós tételben lophatták a vizet, gázt és áramot, sőt, az egyik lakóparkjukat már eleve úgy terveztették és építtették meg, hogy ott gipszkartonnal leválasztott szobát alakítottak ki az áramlopáshoz.

Lajcsi ártatlannak vallotta magát és személyes konfliktusról beszélt a feljelentés kapcsán. A zenész 30 napra előzetes letartóztatásba került.

Ellenőröket is megkenhetett

Szeptember 29-re a Bors kiderítette, hogy a vád szerint Lajcsi ellenőröket kent meg az áramszolgáltatónál, hogy az áramlopást „ne vegyék észre”. Két nappal később a szolgáltató lekapcsolta a gázt a lakóparkban, az órákat is elvitték. Lajcsi feleségét kiengedték a börtönből, ugyanis daganatos megbetegedéssel küzdött.

2015. novemberére már kiderült az is, hogy Lajcsit hetek-hónapok óta lehallgatta a nyomozóhatóság, Lajcsi ügyvédje szerint viszont erre nem volt engedélye a hatóságoknak. Az előzetes letartóztatást meghosszabbították, és Lajcsi trombitálhatott is a börtönben.

Decemberben szó esett arról is, hogy saját benzinkútja is aggályos lehet, ahogy kiderült, hogy biztosítási csalás miatt is kihallgatták a családapát, aki a karácsonyt is börtönben töltötte. 2016. januárjában engedték el, onnantól szabadlábon védekezik.

Hosszadalmas nyomozás, hatalmas iratanyag

Egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy 2017 januárjában hivatalosan is vádat emeljenek a mulatós zenész ellen.

A vád szerint a művész 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével, Boglárkával illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételeztek szabálytalanul mocsai ingatlanaiban. A vád szerint a művész legalább 30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, és 16 millió forintnyi vizet használt el. Az ügyészség a vádiratban börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást, és félmillió forint értékben vagyonelkobzást indítványoz. A halmazati szabályok végett a letöltendő börtönbüntetés tétele két év és tizenkettő év közé eshet – írta akkor a Bors.

Az év júniusában kezdődött volna a bírósági szakasz, ekkor már összesen 11 vádlottal, ám sokan távol maradtak a tárgyalástól, ezért újabb fél évet tolódott. Új bírót is kapott az ügy, aki megint csak halasztott, hogy át tudja olvasni az addigra 12 ezer oldalasra duzzadt nyomozati anyagot.

A házassága is ráment

Sok-sok tárgyalási nap és elnapolt tárgyalás után 2019-ben az egyik tárgyaláson egy igen bizarr ügy is felmerült: a kérdéses lakópark egyik lakásában állítólag kéjbarlang üzemelt.

Lajcsi 2020 októberében állt elő azzal, hogy magányos és a házassága is ráment a jogi hercehurcára, aztán koronavírusos lett és ő sem ment el a tárgyalásra.

Idén januárban aztán újra megjelentek a NAV munkatársai Lajcsiéknál, ezúttal adócsalás miatt tartottak házkutatást.

Idén év közepén mondta ki azt az ügyész, hogy hét év letöltendőt kér a mulatós zenészre, aki ismét karaktergyilkosságról beszélt a bíróságon. Majd augusztusban egy másik ügyben Lajcsi segédkezett a rendőrségnek elkapni egy csaló ügyvédbandát.

Már csak a perbeszédek vannak hátra

Ma, azaz szerdán reggel a perbeszédekkel folytatódik a tárgyalás. Az ügyész és Lajcsi ügyvédje is elmondja a maga álláspontját, és ha nem nyúlnak túl hosszúra, ítélet is születik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Békésen autózott, amikor a falat áttörve ott termett előtte egy kamion, a reakciója bámulatos volt

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

borsonline.hu

Megmutatta jóképű szerelmét Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

magyarnemzet.hu

Így rombolták porig az oroszok az amerikai gyártmányú rakétarendszereket + videó

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

mandiner.hu

Volt amerikai tanácsadó: Ha nem születik egyezség, Ukrajna eltűnhet a világtérképről

vg.hu

Nincs több titkolózás! - újabb elképesztő dolog látott napvilágot Elon Muskról

travelo.hu

Ezen az 5 helyszínen libegőzhetünk a Libegők Éjszakáján

borsonline.hu

A Bors megtudta: Ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

borsonline.hu

Megrázó részletek a Doktor Balaton és az Argo színészének váratlan haláláról

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

További cikkek

Botrány

A magyar énekesnőt bámulva önkielégített egy férfi a ferihegyi reptérnél

Lamúr

Alekosz heti turnusokban szédítené a kisgyerekes anyukákat