Celeb

Fény derült Lola rejtett képességére: ezt senki nem gondolta volna róla

Bors

2021. augusztus 4. szerda 13:30

Korsós Judit Lola 10 éves kora óta van reflektorfényben, de az énekes-műsorvezető nem mindig csak a művészettel foglalkozott.

Lola angol-informatikát tanult a gimnáziumban és a mai napig tud weboldalakat készíteni. Egy teszt azt is megmutatta neki, hogy milyen informatikai irány áll hozzá a legközelebb. Így derült fény legnagyobb hiányosságára is.

Lolát sokat foglalkoztatja az a kérdés, hogy vajon mi alapján talál rá az ember a hozzá leginkább illő szakmára. Így ő maga még egy „Milyen informatikai szakma illene hozzád?” tesztet is megcsinált, aminek az eredménye saját bevallása szerint ijesztően pontos lett.

A gimi mindent meghatározott

– Kiderült rólam, amit talán mindig is tudtam, csak nem mertem kimondani. Szeretek közösségben dolgozni, ahol fontos vagyok, ahol szavam van. Erős vagyok a vezetői szerepekben, ugyanakkor az élet azon területein, ahol le kell ülni és tíz percnél tovább kell koncentrálni, ott vannak hiányosságaim – mesélte Lola, aki hozzátette: ennek ellenére el tudná képzelni magát akár valamilyen IT-s munkakörben is. Ehhez pedig még némi alapképzettsége is van. Kevesen tudják, hogy az énekesnő a gimiben angol-informatika szakra járt, és bár kifejezetten tehetségesnek bizonyult a monitorok előtt, végül más karriert választott.

– Akkoriban családilag úgy gondoltuk, hogy jó lesz nekem ez az informatika, de a végére csak az angol maradt. Az informatika oktatás abból a szempontból viszont nagyon hasznosnak bizonyult, hogy én magam is megkedveltem és megtanultam számos elemét. Azóta is tudok például alapszintű weboldalakat készíteni, aminek sokszor hasznát vettem az életben. Valószínűleg a nullákból és egyesekből álló programozással lennének gondjaim, de a kreatív informatikai megoldások kifejezetten érdekelnek. Ha valami miatt új szakmát kellene választanom, még az is lehet, hogy a weboldalak tervezése felé indulnék el – mondta az énekes-műsorvezető.

A teszt elérhető

Bár a legtöbben úgy vélik, hogy az IT-s világban csak programozók dolgoznak, ez téves elképzelés. Sok másféle izgalmas pozíció is várja az érdeklődőket, köztük olyanok is, amelyek a kódolás ismerete helyett inkább kreativitást vagy szervezőkészséget igényelnek. Több mint 80 informatikai szakmát mutat be és tesztekkel is segít eligazodni közöttük az itmap.hu nevű frissen indult IT orientációs portál, ahol Lola is felmérhette, milyen IT-s szakma illik hozzá a leginkább a képességei alapján. A teszt egy regisztrációt követően minden érdeklődő számára elérhető.

További cikkek

Veszteség

Képtelen elszakadni elhunyt feleségétől Koltai Lajos

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

borsonline.hu

Mindent elleptek a rendőrök, meghalt egy 18 hónapos kisfiú

travelo.hu

Már a bécsi repülőtéren is pihenhetnek alvókapszulákban a fáradt utasok

hirtv.hu

Nógrádi György: Az oroszok két esetben támadják meg Ukrajnát

kemma.hu

Kokaint, amfetamint és füvet is „szállított” az ételfutár Tatán és Tatabányán

mindmegette.hu

Pofonegyszerű csodadesszert: kekszes-almás süti sütés nélkül

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 28.: az Ikrek az igazat látja, a Szűz új felismerésekre bukkan

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve