Celeb

Király Viktor: 20 évesen éretlen lettem volna az apaszerepre – interjú

Bors

2021. június 27. vasárnap 05:00

Az apaság nem egyszerű feladat, és ezt az elmúlt egy évben az énekes is megtapasztalta. Kolen, a kisfia előhozta az aggódó énjét, ta­lán túlságosan is.

Forrás: Bors-archív

Milyen apának tartja magát?

Anita, a feleségem elnevezett para papának. Mert minden, a gyerekkel kapcsolatos dolgon többször is átrágom magam. Nem hiszem, hogy a személyiségemet nagyon megváltoztatta volna az apaság, Kolen érkezése előtt is volt bennem elővigyázatosság és felelősségtudat. De most, hogy ő itt van, ez felerősödött. Jó szülőnek érzem magam, de meg kellene kérdezni Anitától, hogy milyennek tart. Abban biztos vagyok, meg fogom teremteni a fiam számára, amire szüksége van. Amitől egy kicsit félek az az, hogy a zenészekre jellemző instabil, stresszes életforma nehogy hatással legyen rá.

Mi miatt aggódik leginkább a fiával kapcsolatban?

Ha csak egy éjszakára külön vagyunk Kolentől, én teljesen kivagyok. Azon rágódom, mi lesz, ha történik vele valami. Anita az első órában nagyon zaklatott, de aztán megnyugszik. Körülbelül 6000 fotó és videó található a telefonomon, ilyenkor azokat szoktuk nézegetni.

Készült az apaságra?

Szándékosan toltam későbbre a gyerekvállalás idejét, mert még magammal akartam foglalkozni. Ez nem azt jelenti, hogy most nem szeretnék, de 37 évesen már meg tudom osztani a figyelmemet. Mostanra felépítettem a karrieremet, és megteremtettem az egzisztenciámat, így Kolen pont jókor érkezett. 20 évesen éretlen lettem volna az apaszerepre. 

Mennyire veszi ki a részét a gyereknevelésből?

Míg a kisfiam féléves nem lett, mindenből maximálisan kivettem. A párom számíthatott rám az altatás, a fürdetés, a pelenkázás és az etetés idején is. Aztán Kolen hirtelen nagyon anyássá vált. Hiába szeretném én elaltatni, nem engedi, az anyukáját akarja. Ezzel mondjuk a hajnali kelést is megúszom. 

Átvett valamit a nevelés terén az édesapjától? 

Gyerekkoromban az apám kevésbé volt jelen az éle­tünkben, mert el kellett tartania a családunkat Amerikában. Ilyen értelemben én teljesen más vagyok, mert rengeteg időt töltök a fiammal. Az majd csak később fog kiderülni, hogy nevelés szempontjából mennyire hasonlítok rá. Az ikertestvéremmel, Bennel sem beszélgetünk gyereknevelési kérdésekről, feleslegesnek tartom összehasonlítgatni, ki hogy terelgeti a gyerekét. Sajnos Ben még nem találkozott Kolennel személyesen. Az ő kisfia már 4 éves, és mindig azt kérdezi, mikor láthatja az unokatestvérét. 

Hogyan hatott a párkapcsolatukra a kisfiuk érkezése?

Kolen születése előtt a kis problémákból is nagyot tudtunk csinálni. Mióta ő megvan, ez kevésbé jellemző ránk, de nem szűnt meg teljesen. Mindketten home office-ban dolgozunk, és ez azt jelenti, hogy akkor is össze lennénk zárva napi 24 órában, ha nem lenne gyermekünk. Néha mindketten saját programokat szervezünk, így van egy kis különlét. 

Kettesben is csinálnak programokat?

Igen, van rá igény. Szoktunk randiestéket tartani, ilyenkor valamelyik nagyszülő vigyáz Kolenre. Mivel na­gyon anyás, úgy kell el­mennünk otthonról, hogy ne lássa, amikor Anita ki­lép a házból, különben el­kezd sírni. Napközben szünet nélkül csüng az anyukáján, egyszerűen nem akarja elengedni. De ezt csak itthon csinálja, ha kint vagyunk a városban, nem. Remekül kijön a gyerekek­kel, és nagyon barátságos.

Mennyire szigorú szülő?

A feleségem sokkal engedékenyebb, én egy kicsit keményebb vagyok. Kolen kezdi feszegetni a határait, de igyekszem már most úgy nevelni, hogy tudja, meddig mehet el. 

Már tanítgatja is valamire?

Labdázni próbálunk, de még nem érti a lényegét. Viszont a kezdetektől fogva angolul beszélek hozzá, ez nekem nagyon fontos.

Hallotta már énekelni?

Odahaza már igen. Nemrég gitározás közben odajött hozzám, ráhajolt a térdemre, és láttam a szemén, hogy mintha kicsit fátyolosabb lett volna. Szerintem meghatódott. Nagyon jó érzés volt. Talán egy nap írok neki egy dalt. 

Örülne, ha a nyomdokaidba lépne a zenei pályán?

Ha énekes szeretne lenni, kézen fogva vezetném, segíteném, ha ügyvéd, annyit tehetek, hogy kifizetem az iskoláját. 

Szeretnének kistestvért a fiuknak?

Nekünk most tökéletes így hármasban. Spontán módon fogant meg a kisfiunk, és ha eljön az ideje, a testvére is megérkezik majd hozzánk.

Névjegy

Született: 1984. március 29., New York

Énekes

Édesapja, Király Tamás az Universal és a Color együttes tagja volt, majd az EMI lemezkiadó kreatív igazgatója lett. Édesanyja, Király Gabriella pedig a Cini és a tinik nevű együttes énekesnője volt. Nővére, Király Linda szintén énekesnő, ikertestvére, Benjamin pedig hobbiszinten foglalkozik zenéléssel. 1999-ben költöztek vissza Magyarországra. Kezdetben Bennel Twinz néven alapítottak együttest. 2008-ban jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába, megnyerte, így ő lett az Év Hangja. Azóta nincs megállás.

Díjai: VIVA Comet – Legjobb férfi előadó (2014), Szenes Iván-díj (2020)

Televíziós műsorok: Az ének iskolája (egyik tanár). Star Academy (zsűritag), Sztárban sztár, A Nagy Duett, Sztárban sztár +1 kicsi (zsűritag).

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tényleges életfogytiglant kapott a párizsi terrortámadás fővádlottja, Salah Abdeslam

origo.hu

Elhagyta a felesége az RTL Klub gyerekverő sorozatsztárját

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

hirtv.hu

Döbbenetes állítás: a szakértő szerint már nem látjuk élve Michael Schumachert

life.hu

Horváth Gréta fürdőruhában mutatta meg tökéletes alakját - Fotó

hirtv.hu

Aszódi kettős gyilkosság: Kiderült, hatalmasat hibáztak a rendőrök

ripost.hu

Nagyon komoly döntést hozott Schobert Norbi legkisebb gyereke

mindmegette.hu

11 könnyű tészta, ami 30 perc alatt elkészíthető a kánikulában

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Egy pillanat alatt odalett 3 fiatal élete: borzalmas baleset történt Fejér megyében

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

borsonline.hu

Kiderült, Shane Tusup valóvilágos szőkeséget csókolt az éjszakában

További cikkek

VAGYONVITA

Nincs megegyezés: Jolly szerint Suzy miatt kell albérletben élnie

Szexi

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben