Celeb

Pataky Attila: Magányosan akarok meghalni

Bors

Létrehozva: 2021.05.10.

Nehéz éve volt Pataky Attilának. Átesett a koronavíruson, ami testileg-lelkileg megviselte, olyannyira, hogy végrendeletet írt. Máig vannak enyhébb poszt-covid tünetei, de úgy érzi, hamarosan újra a régi lesz.

Forrás: Máté Krisztián

Miután elkapta a koronavírust, voltak napok, amikor nem látta a fényt az alagút végén, és az egyik ilyen sötét, kilátástalan pillanatban Pataky Attila úgy döntött, megírja a végrendeletét. Annak ellenére, hogy korábban egy ismerősétől megtudta, hány éves koráig fog élni.

Egy látó barátom mondta el, hogy nyolcvanéves koromig leszek itt a földön. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek képlékeny dolgok. Azt is tudom, hogy 75 és 80 között lesz még egy „kapu”, ahol kiléphetek

Tudja, hogyan szeretne távozni

Az énekes az elmúlt években többször is szembenézett a halállal. Ma már pontos elképzelése van arról, hogyan szeretne búcsúzni.

Egy biztos, ha lejár az időm, akkor azt akarom, hogy méltósággal legyen vége. Nem szeretnék a családom terhére lenni. Nagyon szomorú, amikor valaki hosszas betegség és küzdelem után merül örök álomba, a szerettei pedig végignézik, végig asszisztálják a szenvedését. Ezért legszívesebben úgy mennék el, ahogyan az ausztrál őslakosok idős tagjai teszik: magányosan és félrevonultan szeretném örökre lehunyni a szemem. Emellett azt is én döntöm el, hogy meddig maradok. Bízom benne, hogy mielőtt ez bekövetkezne, vár még rám jó néhány tartalmas és boldog év. Addig is szeretnék a jelenben, a mának élni. Nem akarom az időmet elherdálni azzal, hogy a múlton rágódom, vagy a távoli jövőn merengek.

Még mindig szerelmes

Az elmúlt egy év alaposan próbára tette a párkapcsolatokat, Attila szerint ez az időszak minden szerelmes számára vízválasztó volt.

Azt mondhatom, hogy Orsi és köztem erőteljesen él még a kezdeti szikra. Ha valamit megtanultam a covidból, az az, hogy meg kell becsülnünk és vágyakoznunk kell arra, akink és amink van. Emellett mindig a boldogságra kell törekednünk. Nem lehet azt mondani, hogy majd teljes lesz az életem, ha ezt vagy azt elérem, megszerzem. Vagy ma is boldog vagy egy kicsit, vagy holnapután se leszel az.

Az EDDA frontembere egy zenei stúdióban nyilatkozott, ahol dübörgött a zene, jelezve, hogy másfél éves „koncertmegvonás” után a zenekar készül valamire. Az énekes a Bors olvasóinak elárulta a titkot: május 22-én online koncertet adnak. Egyelőre csak ezzel szerezhetnek örömet a közönségüknek, de erre is a legszigorúbb profizmussal próbálnak.

Hiszem és tudom, hogy ez a nyár bevezetése. El sem tudom mondani, mennyire hiányzik az a fajta pezsgés, amit az élő közönség ad. Nagyon erős elvonási tüneteim vannak.

Ontja magából a dalokat

Pataky Attila az elmúlt év megpróbáltatásai ellenére is elképesztően termékeny időszakot tudhat maga mögött.

Nagy kutyaság ez, a vírusnak még mindig vannak utóhatásai, de lassan újra a régi önmagam leszek. Írtam 22 dalt, ebből 13-14 kerül fel az ősszel megjelenő új, 36. albumunkra, amelynek a Hírvivő címet adtuk. Nyáron jelenik meg a tavalyi Aréna bulink DVD-je, utána december 28-án az Arénában muzsikálunk egy nagyot. A hetvenedik szülinapomra pedig az lenne a legszebb ajándék a Jóistentől, ha mindenki felszabadulna. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek