Kiadós és finom: kezdje a reggelt Zalatnay Sarolta sonkás tekercsével! - Recept

Kiadós és finom: kezdje a reggelt Zalatnay Sarolta sonkás tekercsével! - Recept

sonka
PUBLIKÁLÁS: 2021. április 04. 11:00
Tört burgonya, füstölt hús és parmezán is kerül ebbe a mennyei reggelibe.
Bors

Színész- és zenészóriásaink is tudták, ha jót akarnak enni, kiadósat kell főzni, és ezt meg is mu­tatták 1983-ban a Zeneműkiadó gondozásában megjelent Ki mit főz? – Muzsikus szakácskönyv című kötetben. A szakácskönyv nemcsak re­mek recepteket tartalmaz, hanem igazi kordokumentum is: hiszen a könyvben jár egy-egy sztori a sztároktól a receptekhez. Gregor József operaénekesről példéul kiderült, hogy csak mérleg nélkül főzött, Koós János pedig egy isteni tárkonyos bárányleves receptjét osztotta meg az olvasókkal.

Zalatnay Cini is adott receptet

Ebben a kiadványban találtuk meg Zalatnay Cini egy receptjét is, amit az énekesnő előételnek kínált: ez a sonkás tekercs.

Hozzávalók: 6 tojás * 5 dk vaj * 4 ek liszt * 30 dkg főtt, áttört burgonya * só * 2,5 dl tej * 1 dl tejföl

A töltelékhez: 25 dkg darált sonka vagy füstölt hús * 30 dkg hagymás zsíron lepirított sertésvelő vagy 20 dkg parmezán sajt

Elkészítés: Összekeverjük a tojássárgákat, a puhított vajat, lisztet, főtt, áttört burgonyát, sót és a tejet, végül hozzáadjuk a tojások felvert habját. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, közepes tűzön megsütjük. Még melegen megtöltjük darált sonkával, hússal vagy velővel és felcsavarjuk. Hús helyett megszórhatjuk reszelt parmezánnal, s a tetejére kevés tejfölt öntünk. A tepsibe visszatéve még pár percig megelítjük, majd ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.