Celeb

Pataky Attila megírta a végrendeletét

Bors

Létrehozva: 2021.02.15.

Pataky Attila az elmúlt öt évben többször is farkasszemet nézett a halállal, de egészen tavaly szeptemberig csak belenevetett a szemébe. Végül a koronavírus felülírta benne az elmúláshoz való viszonyát és nekilátott elrendezni az ügyeit. 

Amióta az ember az eszét tudja, rendre felteszi magának a kérdést: vajon meddig élünk? A választ valójában csak kevesen akarják tudni, de Pataky Attila nem tartozik közéjük. Az EDDA frontembere a LifeTV Ébredj velünk című műsora után a Borsnak elárulta: ő hat évvel ezelőtt, amikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála rákérdezett egy „látó” barátjánál, hogy meddig fog élni, és meg is kapta a választ. Saját bevallása szerint azóta több betegséget legyőzött, de a koronavírus végül rádöbbentette, hogy nem szentírás a 2031-es dátum, amit jósoltak neki.

– Ezért sincs bennem aggodalom amiatt, hogy mi vár rám az élet után, hiszen pontosan tudom. Persze nem veszem könnyelműen a kérdést, hiszen nemrég megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor nagyon közel van a vége. Az utóbbi öt évben végig itt lihegett a nyakamban a halál. Öt éven át cipeltem valamiféle karmikus csomagot, amiben jó pár betegség volt elrendelve nekem kezdve a ráktól a kutyafüléig – minden. Ennek a csomagnak az utolsó és egyben legtanulságosabb eleme volt a koronavírus – mondta a Borsnak Pataky Attila, aki bár tudni véli halála pontos dátumát, a felépülése után úgy döntött, jobb, ha mindent elrendez, még ha az a bizonyos „kilépési évszám” még messze is van. 

Az a helyzet, hogy pontosan tudom, hogy nyolcvanöt éves koromban lépek majd ki ebből a testemből, mivel a látó barátaim ezt elárulták nekem. A koronavírus ugyanakkor megtanította, hogy történhet ez másképpen. Muszáj gondolnom azokra, akikért felelősséggel tartozom, vagyis a családtagjaimra, a zenésztársaimra és néhány szorosabb barátomra – magyarázta.

Az ugyanis nem lehetséges, hogy miután én elhagyom ezt a testet, nekik bármiféle általam hitehagyott problémával kelljen szembesülniük. Nem kerülgetem a forró kását, kimondom, ahogy van: mindent lepapíroztam, mert nem szeretnék katyvaszt és vitás kérdéseket hagyni magam után. Ez megnyugvást adott jelentette ki az EDDA frontembere, aki nem csupán materiális, de szellemi síkon is igyekezett elrendezni mindent, amióta megszabadult a koronavírus szorításából. 

– Azt sem szeretném, ha bárki haraggal a szívében emlékezne majd rám. Én sok éve óriási elfogadással élem az életem, de persze ez nem azt jelenti, hogy nem voltak vitáim vagy nem voltak olyanok, akiket az életem során akaratomon kívül megsértettem. Elsőként magamba néztem és megbocsátottam mindenkinek, aki valaha ártott, vagy ártani akart nekem. Majd szép sorban elnézést kértem mindenkitől, akik vélt vagy valós okból haragudhattak rám. Én most tiszta lappal állok itt és ha csak tehetem, a jövőben már az apró konfliktusokat is kerülni fogom, mert patyolattisztán szeretném itt hagyni ezt a porhüvelyt, váljon is el tőle a lelkem bármikor  mondta a legendás zenész, aki láthatóan visszanyerte korábbi formáját és újra kicsattan az egészségtől.

Ez is érdekelheti!

Váratlan fordulat: Meglepő titok derült ki Pécsi Ildikó végrendeletével kapcsolatban

Gesztesinek eszébe sem jutott, hogy végrendeletet írjon

Esküvő helyett végrendeletet írt Dévényi Tibor

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek