Celeb

Megható dologra készül Benkő László fia

Bors

Létrehozva: 2021.01.21.

Az Omega legendás, Kossuth-díjas billentyűse hosszú betegeskedés után múlt novemberben hunyt el, zenei öröksége azonban szinte felbecsülhetetlen.

Forrás: Bors Archív

Lemezt készítene tavaly elhunyt édesapja be nem fejezett dalaiból Benkő László fia – írja a Blikk. Benkő Balázs úgy gondolja, édesapja dalkezdeményeit nem szabad parlagon hagyni, el kell juttatni a közönséghez, ahova a legendás omegás szánta azokat.

Nehéz ezen túlesni, szörnyű időszak ez számomra, de éppen ezért nagyon fontos, hogy feldolgozzuk apu hagyatékát. Ez most számomra terápia és egyben óriási feladat

– ismerte el a lapnak Benkő Balázs, aki már Trunkos Andrással, az Omega menedzserével is egyeztetett.

Két-három nagylemeznyi hanganyag van, kezdemények, ötletek, jegyzetek. Az omegásokkal, barátokkal együtt szeretném feldolgozni.

Egy részéből csak instrumentális darabokat lehet készíteni, de van olyan ötlet is, hogy egyes nótákhoz különböző zenészek írjanak szöveget. Szeretnék tető alá hozni egy nagy megemlékezést, amelyre jó lenne, ha ennek az anyagnak egy része már elkészülne. Összeszedtem apu hangszereit is, hogy a stílus, a hangszín is olyan legyen, mintha apu zenélne – mesélte Benkő fia, aki szerint nagyon megviseli a zenészeket a koronavírus-járvány miatt kialakult szituáció, hogy hosszú hónapok óta nem állhattak színpadra, nem találkozhattak a közönségükkel és az ő édesapja is szinte depressziós lett a bezártságtól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek