Celeb

Mélylégzéssel gyógyult ki a koronavírusból a Harry Potter szerzője

Bors

Létrehozva: 2020.04.07.

J.K. Rowling és egy brit orvos állítja, ez a különleges technika segít szövődmények nélkül átvészelni a megbetegedést.

Forrás: AFP

Eredetileg a romfordi Queen's Kórházban dolgozó Dr. Sarfaraz Munshi osztott meg egy videót, amin egy különleges mélylégzési technikát mutat be, és azt mondja, ez segíthet a koronavírusos betegeknek legyőzni a fertőzést.

Az orvos szerint ez a fajta légzés jó módja annak, hogy megfelelő mennyiségű oxigén jusson mélyen a tűdőbe, amire igen nagy szüksége van az elsősorban éppen tüdőkárosodott betegeknek. Dr. Munshi elmondta azt is, hogy ezt a technikát alkalmazzák az intenzív osztályon fekvő betegeknél is, de bárkinek segíthet a betegség leküzdésében. Arra is figyelmeztetett, hogy a gyakorlat közben nem szabad háton feküdni, ez a testhelyzet ugyanis csökkenti a tüdőkapacitást és elzárja a légutakat. A módszer pedig végtelenül egyszerű: ötször kell egymás után mély lélegzetet venni, azt öt másodpercig bent tartani. A hatodiknál erős köhögéssel kell kiengedni a levegőt – természetesen egy szövetbe, a tenyerünkbe, vagy egy zsebkendőbe.

J.K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője is megosztotta az orvos videóját, és így kiderült az is, maga is észlelte az elmúlt két hétben a koronavírus összes tünetét: köhögött, fájt a tüdeje és lázas is volt. Tesztet nem végeztek rajta, mégis úgy gondolja, hogy a koronavíruson esett át és abból gyógyult meg. Azt írta, szerinte elsősorban ennek a légzéstechnikának köszönheti, hogy felépült.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek