Celeb

Viszkis: Egyszerűbb volt a bankrablás, mint a disznótor szervezése

G. Sz.

2020. január 20. hétfő 04:00

Ambrus Attiláék a zöldséget és gyümölcsöt már a kertjükben termelik, és idővel minden ennivalót maguk állítanának majd elő. A Viszkis egyre inkább kacsingat a gasztronómia felé.

Az utóbbi napokban nem sokat aludtam, nagyon sok feladat és elintéznivaló volt, és péntek este már felállítottuk a sátrakat is. Muszáj volt előredolgozni, hogy ma ne legyen semmi fennakadás és senki ne maradjon éhesen, szomjasan – mondta a Borsnak Ambrus Attila, aki a börtönből való szabadulása után az Esztergomhoz közeli, festői szépségű Búbánatvölgyben kezdett új életet, és úgy érzi, múltbéli tettei ellenére be- és elfogadta őt a közösség.

A Viszkis felesége, Réka és további kilenc fő hozta létre a Búbánatvölgyért Egyesületet, hogy óvják a környék történelmi, természeti értékeit, és egyúttal a jövő generáció számára is be­mutassák a népi kultúra hagyományait.

Múlt szombaton egy igazi falusi, szalmával perzselős disznóvágást prezentáltak a nagyjából százötven vendégnek, és az erdélyi disznótoros leves, a friss sertéspecsenye mellett hagyományos magyar és erdélyi fűszerezéssel készült kolbászok, valamint májas hurka is került az asztalra.

Egy bankot egyszerűbb volt kirabolni, mint megszervezni ezt a disznótort – közölte a Borsnak viccelődve a Viszkis, de arcán látszott, hogy komolyan beszél, hiszen az egyik pillanatban még az orrunk előtt borítja be szalmával az előtte heverő, nagyjából 170 kilós disznót, a másikban a kolbásztöltésnél segédkezik, majd mire kettőt pislogunk, már a hangulatért felelős Hagyományőrző Kelevézek zenekarral, illetve a három vendég betyárral egyeztet.

– Ez az egész nem rólam szól, hanem arról, hogy az egyesülettel vendégül látjuk a búbánatvölgyieket, illetve a környéken lakókat, és ebből hagyományt szeretnénk csinálni.

Ebben a történetben mindenki ingyen dolgozik, nem pénzt keresünk, ha­nem megpróbáljuk megalapozni az egyesületünk jövőjét, s bármilyen csekély is lesz a bevé­telünk, az a pénz az egyesület bankszámlájára megy, és a későbbi rendezvényeinket finanszírozzuk belőle – tudtuk meg Ambrustól, aki hisz abban, a fenntartható jövő azon múlik, hogy az ember saját, háztáji terményekkel lássa el magát.

– Próbálunk elkerülni mindenféle E-betűt, és azokat a mocskokat, amik az ipari élelmiszerekbe kerülnek. Itt nincs átverés, adalékanyag, színezék, ízfokozó és tartósítószer, pusztán a disznó különböző alkatrészeit hasznosítjuk.

Szerintem ez a jövő, és mindenki gondolkodjon el azon, hol vásárolja meg az élelmiszert az asztalára, miközben itthon is lehet kiváló alapanyagokból dolgozni.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy faházba költözött a gyerekeivel Pásztor Anna

origo.hu

Ők az Onlyfans legújabb meztelen sztárjai - galéria

borsonline.hu

Zsidró Tamás: Ettől a szerelemtől újra tinédzsernek érzem magam

hirtv.hu

Karácsony Gergely erőszakos megmozdulást vizionált

sport.mandiner.hu

Csisztu Zsuzsa (Mandiner): Bartus László múltkor gyerekeket rasszistázott, most „fajelméletezett” – szerinte ez a sport

origo.hu

Rengeteg meztelen lány és fiú egy furcsa valóságshow-ban - fotók

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 14.: a Skorpiót megsegítik az égiek, a Vízöntő biztos a dolgában

borsonline.hu

Megszólalt a szakértő a Borsnak: Még életben lehet a rejtélyesen eltűnt inárcsi nő

borsonline.hu

Nem ismerte fel a szórakozóhelyen, saját diákja ejtette teherbe a fiatal tanárnőt

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

borsonline.hu

A világ legjobb fáradtsága: Itt a friss fotó Nádai Anikóék kisfiáról

További cikkek

Gyilkosság

Fellebbezett VV Fanni feltételezett gyilkosa, még egy évig reménykedhet, hogy szabadul

Emlékek

Szívszaggató emlékek: Kendőzetlen őszinteséggel vallott édesapjáról Koós Réka