Celeb

Udo Kier: A rosszfiúk mindig érdekesebbek

G. Sz.

Létrehozva: 2019.09.09.

A legtöbben hollywoodi filmek gonoszaként és horrorfilmek szörnyeként ismerik Udo Kiert, de dolgozott együtt Madonnával, Pamela Andersonnal és Jim Carrey-vel is.

Forrás: Bánkúti Sándor

Volt már Drakula, Frankenstein, és többször játszotta Adolf Hitlert is, és az elmúlt 55 évben nagy rendezők állandó színésze volt, de még Jancsó Miklós két filmjében is szerepelt. A 74 éves Udo Kier a 3. Budapesti Klasszikus Filmmaraton alkalmából érkezett Magyarországra és a Borsnak elárulta, egyáltalán nem érzi úgy, hogy be lett skatulyázva a gonosz szerepekbe.

– A rosszfiúk mindig sokkal-sokkal érdekesebbek, mint a jók, hiszen az emberek döntő többsége alapból nem tud rossz lenni, ugyanakkor nézni nagyon szereti őket. Az ördög is csak egy angyal, aki nem akart többé angyal lenni – magyarázza lapunknak a világító zöld szemű színészlegenda. – Szerintem, ha rossz ember vagy, nem tudsz rosszfiút játszani – folytatja Kier, aki szerepelt Madonna szexkönyvében, valamint Pamela Anderson erotikus akciófilmjében is.

– Madonna mindig önmagát adja. Pamelát is mindenki úgy ismeri, ahogy piros fürdőruhában lassítva fut az óceán partján, és ha úgy akart volna színészkedni, mint Meryl Streep, szörnyű lett volna. És a mellei amúgy is útban lettek volna – mondja nevetve a színész, aki az Ace Venturában is a gonosz főhőst játszotta.

– Ahogy megláttam, hogy Jim Carrey milyen intenzív figura, azonnal visszafogtam magam, mert a vásznon nem szabad elnyomni egy ilyen embert.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek