Celeb

Tökéletest test, angyali arc: múzsává lettek a magyar celebnők

Bors

Létrehozva: 2019.09.29.

Zimány Linda például Murillo Angyali üdvözletének egyik alakjaként is megállná a helyét, ha a fotómodellszakma már nem jön majd be neki.

Egészen különleges látásmóddal áldott meg a sors egy modern magyar képzőművészt, Szalánci Évát, aki az évszázadokkal ez­előtt élt, neves festők vásznán hí­ressé vált nők helyére a mai kor ismert asszonyait teszi, így hoz­va létre ezeket a meg­döb­ben­tő képeket. Nem egyszerű feladat megtalálni azokat a fotókat, amiken a celeblányok és -fi­úk pont úgy néznek vagy mo­solyognak, mint a festmények szereplői. A hobbifotós sokszor napokig keresgél az interneten, mire megtalálja a tökéletes ce­lebfotófestmény-párost, amit aztán pólókra is nyomtat.

Mihalik enikő

palvin barbara

Mindketten gyönyörűek, tökéletes a testük, a mai kor szépségideáljai, nem is csoda, hogy Mihalik Enikő és Palvin Barbi tündöklését is William-Adolphe Bouguereau Vénusz születéséhez hasonlította a képzőművész.

zimány linda

Zimány Linda Murillo Angyali üdvözletének egyik alakjaként is megállná a helyét, ha a fotómodellszakma már nem jön majd be neki.

aleska

Vénusz születését több festő is vászonra álmodta, Botticellinél akár Sáfrány Emese Aleska is lehetett volna a modell, akiről a korai reneszánsz festő álom- szép képét megfestette.

byealex

ByeAlex, az X-Faktor mentora Murillo spanyol barokk festő Fiú egy kosár gyümölccsel című képén elevenedik meg.

Kasza tibi

Kasza Tibibe Murillo önarcképét látta bele Szalánczi Éva, a hasonlóság megdöbbentő.

Mádai vivien

tolvai reni

szabó dóri

Jan Vermeer Rembrandt mellett a holland aranykor másik legnagyobb festője volt, leghíresebb képe a Leány gyöngy fülbevalóval. Éva kedvenc képe ez, ugyanis Szabó Dóri, Mádai Vivien és még Tolvai Reni is kapott egy ilyen képet magáról. Mindhárman lepipálják Scarlett Johanssont, aki az ugyanilyen című filmben játszotta a festő múzsáját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek