Celeb

Poór Péter: Öt éve nem voltam szabadságon – interjú

Fái

2019. szeptember 21. szombat 12:00

Most töltötte be a 75. életévét, amiből minimum tízet letagadhat. És nem csak külsőleg látszik fiatalabbnak, energiája is annyi, mint egy kamasznak.

Hogy ünnepli ezt a jeles évfordulót?

Családi körben szoktam, de most csúcsforgalom van az Idősek napja miatt, rengeteg a fellépésem. Most jöttem a tévéből, de már megyek is tárgyalni. A hétvégén két-két előadásom lesz, október végéig nincs egy percem se. Ha mégis akad napközben, akkor stúdiózunk a partnernőmmel, Rózsás Viktóriával, mert készül a lemezünk. Hétköznap este be lehetne szorítani, de mindenki dolgozik, és sok a gyerek, korán fektetik őket. A legközelebbi szabad időpont október vége felé lesz. Akkor egyszerre tartjuk meg azokkal, akiknek szintén elmaradt. Valószínűleg nálunk.

Nagy a család?

Mindkettőnknek ez a második házassága. Közös gyerekünk nincs, de Ilinek van két fia, nekem két fiam és egy lányom. Így van öt gyerekünk, de nem teszünk köztük különbséget. Összesen tizenkét unokánk, és két dédunokánk van. Néhány éve, mikor összegyűltünk, negyvenen voltunk úgy, hogy az egyik a fiú a családjával külföldön nyaralt. Ha eljönnek, negyvennégyen lettünk volna. Nagy karácsonyok vannak, de azt sem tudjuk egyben lebonyolítani. Szenteste itt, első nap ott, második amott.

Hogy maradt egyedül két gyerekkel?

Az első feleségem szegény meghalt rákban. Ott maradtam két gyerekkel. Tizenéves koruktól egyedül neveltem őket, ahogy a második feleségem, Ili is a két fiát. A lányom a két házasságom közt született egy kapcsolatból. Nagy szívfájdalmam, hogy alig tudok találkozni az unokáimmal. Ők hétvégén érnek rá, én akkor dolgozom. 

Miért csinálja?

Senki se feltételezi rólam, hogy rengeteget dolgozom. Öt éve egy napot sem voltam szabadságon. Bizony. Így hozza az élet. Mondják, hogy ne vállaljak ennyit. Ugyan már! Ezt sem vállaltam. Nem tudok nemet mondani. Most, az Idősek napján tízszer annyi fellépésem lett volna, de nem tudtam többet vállalni. Csak annyit, amennyit tisztességgel végig tudok csinálni. Ehhez fizikum kell, aki látott, az tudja, sokat rohangálok a színpadon, és rengeteget énekelek. Nekem ez a sport. Ez elég komoly teljesítmény.

Melyik tévében volt és mit csinált ott?

A Duna TV Családbarát című műsorában jártam, felköszöntöttek a születésnapom alkalmából. Képzelje, Kovács Kati volt a meglepetésvendég, tőle kaptam a tortát. Nagyon boldog voltam, mert a kezdetektől igazán jóban vagyunk Katival. Szoktunk találkozni fellépé­seken, néha felhívjuk egymást, és kibeszéljük az élet dolgait.  

A következő Táncdalfesztivál 50+-t sem rendezik meg ön nélkül. Mit énekel a januári dupla bulin?

Nem szeretjük előre elárulni, legyen meglepetés! A régi nagy slágereim közül egy biztosan benne lesz. A fináléban pedig közösen elénekeljük Máté Péter dalát: Azért vannak a jó barátok.

További cikkek

Veszteség

Képtelen elszakadni elhunyt feleségétől Koltai Lajos

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

life.hu

Csalódás a családnak Damu Roland temetése: semmi sem alakul a terv szerint!

magyarnemzet.hu

Gyárfás Tamás csattanós választ adott a vádmódosításra

szon.hu

Micsoda fotó esett be Dominikából! Elalélt mindenki Pap Dorci popsijától!

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

origo.hu

Átfogó tervet jelentett be a világ egyik legfontosabb növényénél a Nestlé

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve