Celeb

Román festő reinkarnációja Orlando Bloom?

Kiss Boglárka

Létrehozva: 2019.08.08.

Évszázadokkal ezelőtt feltűntek már kedvenc celebjeink arcai. Puszta véletlen lehet?

A legkülönbözőbb korszakokban, legkülönbözőbb mesterséget űzők voltak kiköpött hasonmásai nap­jaink legnagyobb sztárjainak. Peter Dinklage vélhető őse udvari bolond volt IV. Fülöp király udvarában. Halle Berry pedig megkapta az Oscar-díjat, amire hasonmása csak vágyakozhatott.

Christina Aguilera – Amerikai táncos

A szőke bombázónak nemcsak állvonala és szeme pontosan olyan, mint az 1911-ben született Ginger Rogersé: tehetségük is hasonló. Mindketten kitünő táncosok és énekesnők, Ginger pedig színésznőként is befutott.

Peter Dinklage – Udvari bohóc

A törpenövésű színész arcát többek között a Trónok harca című sorozatban ismerte meg a közönség. Vonásai azonban ismerősek lehettek a műkedvelőknek: a 17. században alkotó spanyol festő, Diego Velázquez, Sebastian de Morra, IV. Fülöp király udvari bolondját ábrázoló portréjáról.

Orlando Bloom – Nicolae Grigorescu

Vagy a véletlen játéka, vagy a sármőr angol színésznek az ősei között szerepelt a román festő, Nicolae Grigorescu, aki a legenda szerint egy kép festése közben hunyt el. Úgy tűnik, az ízlésük is megegyezik, már ami a hajviseletet és arcszőrzetet illeti.

Jennifer Lawrence – Egyiptomi színésznő

Az Éhezők viadala-filmek színésznőjének csinos pofija képernyőre való, így gondolták ezt már az 1940-es években is. Zubaida Tharwat egyiptomi színésznő fotóját nézve ugyanis könnyen hihetnénk, hogy Jenniferről látunk fekete-fehér fotót. Akkoriban úgy tartották, Zubaidának vannak a legszebb szemei az egyiptomi színésznők közül.

Chuck Norris – Holland festőművész

Az akciófilmsztár profilja is ismerős lehet már: sokak szerint kiköpött mása a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakjának, a 19. században alkotó Vincent Van Goghnak. 

Halle Berry – Afroamerikai színésznő

Halle Berry és Dorothy Dandridge nemcsak külsőre hasonlít: életútjukban is sok a közös. Az 1922-ben született Dorothy volt az első afroamerikai, akit főszerepért Oscarra jelöltek, 1954-ben. A jelölést végül nem váltotta díjra, nem úgy, mint Berry, aki 48 évvel később, 2002-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscart: a kategóriában elsőként afroamerikaiként!3

Fotók: AFP, IMDB, Van Gogh Museum Shop, Wikipedia

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek