Celeb

Szökést jelzett a nyomkövető - Zuhanyzóban törtek rá a zsaruk VV Fanni elrablójára

uv

2019. július 30. kedd 05:20

<p>A férfi elárulta, mit mond VV Fanni szüleinek, ha találkoznak...</p>

Nyomozók hada szállt ki a napokban B. László Fejér megyei otthonához, a nyomkövető ugyanis szökési szándékot jelzett a rendőrségi központnak. Az esetről a házi őrizetben lévő gyanúsított nagybátyja és korábbi védője, dr. Brodmann Péter számolt be a Borsnak, aki szerint bármit is jelez a készülék, unokaöccsének meg sem fordul a fejében, hogy menekülőre vegye. 

– Egyik nap rendőrök törtek rá Lászlóra, mert a készülék azt jelezte, hogy meg akar szökni. Közben ott állt a kádban, épp mit sem sejtve zuhanyzott – mesélt a meglepő fordulatról a Borsnak dr. Brodmann, aki elárulta: nem ez volt ez első, hogy a nyomkövető riasztott. 

– Előfordult, hogy egyszer csak elkezdett otthon rezegni a lábán a készülék, jelezve, hogy László zónát sértett. Persze azonnal felhívta a rendőrséget, hogy tudassa, esze ágában sincs szökni. A rendőrök pedig közölték vele, hogy náluk semmit sem jelzett a nyomkövető. Hát ennyire akar szökni – fűzte hozzá Brodmann.

A Novozánszki család ügyvédje, dr. Lichy József ugyanakkor nemrégiben a Borssal megosztotta aggodalmát: szökést fontolgathat a gyanúsított. 

– A kérdés: eltűnik-e vagy sem? Az emberi természet ugyanis olyan, hogy egy ilyen helyzetben arra gondol, hogy kapott egy lehetőséget, hogy eltűnjön. A házi őrizet pedig lehetőség a fejében, hogy lelépjen – aggódott az ügyvéd, B. László most mégis otthonában várja az ügy végkimenetelét.

A bíróság júniusban döntött B. László javára úgy, hogy sokadszorra benyújtott házi őrizetre vonatkozó kérelmét elfogadta, így a VV Fanni-ügy egyetlen gyanúsítottjaként, másfél év után újra belekóstolhatott a szabadság ízébe, noha nyomkövetővel a lábán, szigorú szabályok szerint kell élnie. A lakását egy órára sem hagyhatja el, friss levegőt is maximum ablakon keresztül szippanthat, de újra családi körben, otthonában élheti a mindennapjait. Nagybátyja szerint össze is szedte magát az elmúlt hetekben, és testileg-lelkileg is erősödött.

– László éli a boldog, félig bezártak életét. Kondizik, tévézik, olvas. Már sokkal jobban van lelkileg, mert úgy gondolja, a bíróság is látja, nem ölt meg senkit. De azért sokat emészti magát a történtek miatt – mondta dr. Brodmann, akin keresztül üzent is a gyanúsított. 

– Tudom, hogy hibáztam, és nagyon bánt a dolog. Most már nekem is meggyőződésem, hogy akiknek átadtam Fannit, nem tisztességes céllal jöttek, nem orvoshoz vitték, és rossz emberek. Sajnálom, hogy Fanni nem tud jelentkezni, és rettentően bántana, ha kiderülne, hogy valami rossz történt vele. A tárgyaláson nyilvánosan szeretnék bocsánatot kérni a családjától, és a saját szeretteimtől is, hogy bíztak bennem, én mégis rosszul cselekedtem. Hülyeség volt egy ájult nőt elvinnem, és vállalom a következményeket. De ennyit tettem, nem többet – mondta a Borsnak a gyanúsított. 

Mint ismert, 2017 novemberében veszett nyoma az RTL Klub valóságshow-jából megismert Novozánszki Fanninak, akiről december 4-én már azt feltételezte a rendőrség, 99 százalék, hogy már nincs életben. Az ügy egyetlen gyanúsítottja azóta is a dunaújvárosi kajakos, B. László, aki bűnrészességét – miszerint a lakásából a mélygarázsba cipelte, majd egy bérelt autóba tuszkolta az ájult lányt – azonnal elismerte, de a gyilkosságot azóta is tagadja. Tovább­ra is azt vallja, hogy Fanni Duna-parti luxusapartman-bérleményétől 800 méterre, két ismeretlen férfinak átadta a lányt. 

Szökésnek számít, ha lemerül

A lábbilincs egy áramkörrel ellátott szerkezet, amit ha megpróbálnak leszedni, megrongálni, rögtön megszakad az áramkör, és jelez a gép. A lakásban van hozzá egy beltéri egység, ez jelzést küld a rendőrségre, ha a gyanúsított elhagyja a kijelölt területet. Az eszköz ilyenkor vibrálással jelez.

A készülék egyébként háromszoros biztosítással működik: van benne rádiófrekvenciás jeladó, GPS- és GSM-jeladó is, vagyis a mobilhálózatokon keresztül is bemérhető a helye.

Sokat bír, rövid távon vízálló, bírja a fagyot, csak a szaunázást nem. A mobiltelefonokat nem zavarja, és pacemakerrel is lehet használni. A nyomkövető feltöltése a viselőjének feladata, amit naponta el kell végeznie, mert ha lemerül, az olyan, mintha megszökne. A gyanúsítottak két-három töltőt is kapnak, egy töltés két-három óráig tart, a legtöbben ezt éjjel, alvás közben végzik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin bizalmasának elképesztő bejelentése

origo.hu

Putyin bizalmasa elképesztő bejelentést tett

mindmegette.hu

Biztonságos és sokoldalú természetes fényvédelem nyárra – a biokozmetikumok reneszánsza!

mandiner.hu

Leváltják Fekete-Győr Andrást a Momentum frakcióvezetői posztjáról

metropol.hu

„A szemem láttára robbant fel a mozdony Budapesten„ – András végignézte az egészet

vg.hu

Megindultak a szakadárok Donyeck megyében: Kijevig szorítanák vissza az ukránokat

vg.hu

Amber Heard szerint fontos bizonyítékok maradtak figyelmen kívül, ügyvédei újratárgyalást akarnak

astronet.hu

Júliusi tarot jóslás: életöröm és szenvedély jelenik meg a lapokon

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Holtan találták meg a múlt héten eltűnt ismert séfet

mindmegette.hu

Még rekord bérért sem talál szakácsot Hosszú Katinka

További cikkek

Koncert

Rúzsa Magdi máris bombaformában van, vékonyabb, mint a szülés előtt volt

Kánikula

Nem lehet máshová nézni: majdnem kibuggyantak Tolvai Reni mellei