Celeb

Polyák Lilla: Sokszor éreztem már azt, hogy hímnős vagyok

Bors

2019. június 29. szombat 10:00

<p>Férje mellett tud ismét kiteljesedni a színésznő, aki nem bánja, hogy Gömöri András Máté, Lilla előző házasságából született gyerekeivel is úgy bánik, mintha sajátjai volnának. A fiúk erős férfi mintát kapnak, és némi szigort is, Napától.</p>

Forrás: Vadnai Szabolcs

Egy interjújában úgy fogalmazott, a férje, Gömöri András Máté mellett újra nőnek érzi magát. Mit jelent ez pontosan?

Egészen egyszerű: Máté mellett újra megtaláltam valamit, ami a korábbi házasságom utolsó éveiben, a kapcsolat romlásával elvesztettem. Nekem fontos, hogy azt a férfit, akivel élem az életemet, tudjam támogatni. Ez sokáig jól működött köztünk Zsolttal is (Homonnay Zsolt, színész – a szerk.), de aztán mintha elmentünk volna egymás mellett. Nem mondom, hogy egyértelműen ez volt a válás oka, de közrejátszott, az biztos.

A gondoskodás alatt mit ért? Gyanítom, nem azt, hogy minden reggel kikészíti a ruháját.

Természetesen nagyon nem! Máté nagyon erős, férfias férfi, egy igazi harcos, aki akkor érzi jól magát, ha az egész családot viheti a hátán. Így tud az én nőiességem is kiteljesedni, hiszen tudom, hogy rá mindig támaszkodhatok és nem kell mindig nekem helyt állnom. Úgy érzem, most teljesen helyén vannak a szerepek: a férfias dolgokat ő intézi, így nekem sokkal több időm jut a női szerepekre, legyen szó akár házimunkáról, a gyereknevelésről vagy például a főzésről. Korábban is főztem, de mivel Máté imádja a főztömet, most sokkal többször teszem, és jól is esik, hogy tehetem. Abban is teljes a családunk, hogy például, ha a fiúkkal férfiként kell beszélni, azt ő teszi meg, nem nekem kell, és szerintem nem is szabad egy anyának apaként viselkedni.

Sok nő nem bánja, ha inkább férfias szerepeket is magára kell öltenie egy kapcsolatban. Önt ez miért zavarta ennyire?

Sokszor éreztem már azt, hogy „hímnős” vagyok. Nem csak magamban, a gyerekekkel kapcsolatban sem működött ez már jól. Amúgy is van több férfias tulajdonságom is, például az irányítás, de ezekből igyekszem egy kicsit tudatosan visszavenni. Szeretek otthon barkácsolni is, de jobb, hogy Máté megcsinálja. Úgy veszem észre, hogy a fiúk is szeretik, és igénylik látni maguk előtt ezt az erős férfi képet, amit Máté képvisel. Szigor van és rend, az adott szó mindig minden körülmények között fontos. A lényeg egyébként nem is az, hogy mindenkinek meglegyen a maga szerepe a családban, hanem az, hogy mi tényleg társként működünk együtt, és figyelni szeretnék rá, hogy ez így is maradjon. Az a fontos, hogy támogassuk egymást, bármit is akar elérni a másik.

A volt férjét nem bántja, hogy Máté ilyen nagy hatással van a fiúkra?

Máté nem vett át szerepet Zsolttól, mindig is ő marad az édesapjuk, Máté pedig Napa, vagyis nevelőapa, mostanában így szólítják. Mindkét férfitől egész mást kapnak a fiúk: Zsolttal sokkal bohémabb volt a létezésünk, lazábban éltünk, tőle ezt a fajta szögletességet, amit Máté képvisel, nem látták. Zsolt tekintélye nem csorbul a fiúk előtt az által, hogy Máté is van nekik, nincs átfedés a szerepeikben.

Önnek hogy sikerült ezt a jó viszonyt megőrizni a volt férjével?
Sokan mondják és igaz is, intelligencia kérdése. Ha akár mindkét fél is akarja, egy válás tele van fájdalommal, főleg az elején, de mi akkor is a gyerekek érdekeit tartottuk szem előtt. A gyerekek jólétének záloga a mi jó viszonyunk, ezért ehhez tartottuk magunkat miközben megpróbáltuk elfogadni, ami megváltoztathatatlan.

A gyerekei sportolnak, különórákra járnak, a volt férjével is nyilván töltenek időt, ahogy önnel és Mátéval is. Hogy sikerül ezt napi szinten menedzselni?

Csakis naptárral, ezt egyébként mindig is én csináltam. Nálunk a láthatás amúgy papíron létezik csak, hiszen Zsolt nagyon sokat dolgozik, ráadásul a tanulmányai miatt sokat utazik, így nem válik szét élesen, hogy hétköznap vagy hétvégén van a fiúkkal. Ha szól, hogy most van egy szabad délelőttje, jön és elviszi őket. Egyébként a válás óta is ismerjük és látjuk egymás naptárát, hogy ki, mikor játszik vagy próbál, így ehhez is igazodunk.

További cikkek

Szexi

Megmutatta a Nagy Ő nehézbombázója, mekkora mellei vannak valójában

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

borsonline.hu

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben: a kisebb kórházakat az egész országban be akarják zárni

mandiner.hu

Bloomberg: Orbán a romákat is célba vette

kisalfold.hu

Kívülről meg sem mondanánk, micsoda otthon lapul itt!

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

Légiósok: Holman Dávid ismét azt csinálhatja, amit imád – futballozhat

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

nemzetisport.hu

Everton: már Angliába utazott, napokon belül kinevezhetik az új menedzsert

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Megőrülnek a cicáért, mert pont úgy néz ki, mint Csizmás Kandúr