Celeb

Sas József a betegágyáról üzeni: Idén még csinálok egy kabarét!

kbv

2019. április 12. péntek 05:20

A humorista Thaiföldön kapott kétoldali agyvérzést egy hónapja, állapota rohamosan javul. Sas Józsefet a rehabilitációs intézetben kerestük<br /> fel tegnap délelőtt, mosolyogva nyilatkozott.

Forrás: MTI

A budai hegyek legszebb részén, sűrű fák között bújik meg a budakeszi rehabilitációs intézet: tökéletes hely a gyógyulásra, a pihenésre, a nagy egészségügyi sétákra. Pontosan olyan környezet, amire most a nyolcvanéves Sas Józsefnek is szüksége van kétoldali agyvérzése után.

Sas még thaiföldi nyaralásukon kapott sztrókot, mentőrepülővel szállították haza, ám állapota olyan gyorsan javult, hogy pár nap múlva már mehetett is rehabilitációra, ahol az ápolókkal és orvosokkal viccelődve, jókedvűen, de a gyógytornán kemény és komoly munkával telnek a mindennapjai. A humoristát mindennap látogatja családja, és már a barátok is egyre több időt tölthetnek vele, így a Bors munkatársa is felkerekedett, hogy meglátogassa.

Sast tegnap délelőtt éppen egy kezelésre, az ergoterápiás szobába tolták át kerekesszéken. Elegáns csíkos pólót és szabadidőalsó volt rajta, viseltes pizsamáról szó sem lehet Sas esetében. Hiába, a színpadon töltött sok-sok év és a mi­nimális férfiúi hiúság a kórházban sem tűnik el csak úgy, nyomtalanul. Sas boldogan üd­vözölte kollégánkat, és attól sem zárkózott el először, hogy nyilatkozzon. Beszéde teljesen tiszta, agya vág, mint a borotva.

– Kétoldali sztrókom volt, de nem értem, miért írták azt a lapok, hogy bármelyik oldalam lebénult volna. Nézze meg, mindent tudok mozgatni – mutatta kollégánknak.

– Fájdalmaim azok viszont vannak, ez tény, de alapvetően jól, sőt egyre jobban vagyok – folytatta a humorista, akinek egyedül bal karja működik még nehézkesen, ezt hevederrel rögzítették az orvosok. Jobb kezén kézfogása pedig olyan erős, hogy az egy agyvérzés nélkül is csodával határos.

Sast egészen az ergometriai kezelőig kísértük, s még abba is beleegyezett, hogy fotót készítsünk róla – persze, csak ha előbb felmehet a szobájába, és megfésülködhet. Ám a kezelőből kijőve, szigorú kezelőorvosával összetalálkozva végül inkább úgy döntött, nem vállalja még a fotózást. Azt viszont igen, hogy bizony fel fog gyógyulni, úgyhogy retteghetnek a politikusok és közszereplők, ugyanis Sas még egy ígéretet is tett kollégánknak.

– Fogok én még kabarét csinálni az idén! – mondta nevetve, mi pedig nem lepődnénk meg, ha agyvérzéséből is viccet csinálna majd a színpadon. 

További cikkek

SZERELEM

Csuti: Együtt gyakoroltuk ezt a dalt, csak nem tudtam, hogy rólam szól

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Sevilla: kölcsönvették a Man. United támadóját – hivatalos

likebalaton.hu

Hollandiából érkeztek az új lakók a keszthelyi Madárparkba

she.life.hu

Egy passzív-agresszív embernél soha nem lehet tudni, mikor robban

magyarnemzet.hu

Stabil kormánypárti előnyt mért az Alapjogokért Központ

boon.hu

Bankot akartak rabolni az Avason

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: Stopiráék kettős emberhátrányban búcsúztak

origo.hu

Gigantikus delfint idéző gépekkel fuvaroz túlméretes szállítmányokat az Airbus

life.hu

Ez a hatóanyag gyorsítja a koronavírusból való felépülést: gyógyszertárakban vény nélkül kapható

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

ripost.hu

Riasztást adtak ki hat megyére, brutális köd csap le az országra

origo.hu

Gyereket vár a női kézilabda-válogatott klasszisa