Celeb

Vonattal tette meg a zarándoklatot Lagzi Lajcsi

K. K.

2019. január 5. szombat 04:00

Egy szál hátizsákkal és egy bottal vágott neki Lajcsi a spanyol zarándokút, a 800 km-es El Camino egy kisebb szakaszának, ahonnan hazatérve teljesen átértékelte az életét.

Öt napot töltött távol a családjától Lajcsi, aki a civilizációtól elvonulva lelt rá a lelki békéjére. Az áram-, víz- és gázlopással megvádolt zenész csak azt bánja, hogy nem szánta rá magát korábban a százharminc kilométeres út megtételére.

– Egy bottal és egy tizenegy kilós hátizsákkal vágtam neki a spanyol spirituális zarándokútnak. Nem volt nálam egyéb, csupán egy túrabakancs, alsónemű, váltóruha, egy fogkefe és egy fordítógép, ami a kommunikációban segített – kezdi lapunknak Galambos Lajcsi, aki az A Coruña nevű várostól egészen Santiago de Composteláig gyalogolt.

– Naponta több mint húsz kilométert gyalogoltam a lelki megnyugvásért. Elképesztő és semmihez sem fogható utazás volt ez, aminek én bár csak egy rövid szakaszát tettem meg, mégis nagy hatást gyakorolt rám. Az első nap zarándokok szállásoltak el, az elkövetkezendő négyben pedig vendégházban húztam meg magam. Elég hideg volt, de ez nem is a luxusról és a fényűzésről szólt. Szerény körülmények között éltem, kézzel mostam a ruháimat, és elmerültem a gondolataimban. Meditáltam, megtisztultam, lelki békét nyertem. És rengeteget gyalogoltam, de bevallom: a százharminc kilométeres távból kilencvenet tudtam csak megtenni, mert az utolsó szakasz előtt izomgörcsöt kaptam, injekcióval próbálták csillapítani a fájdalmamat, de nem lett jobb, úgyhogy az utolsó negyven kilométert csak vonattal tudtam megtenni – ecseteli a trombitás, majd hozzáteszi: az elmúlt idő megpróbáltatásai után nagy szüksége volt az egyedüllétre.

– Imádom a gyerekeimet és a feleségemet, de még a családom sem hiányzott ez idő alatt. Erre az útra úgy volt szükségem, mint egy falat kenyérre. A Caminónak köszönhetően minden negatív gondolatot, érzést, ami nyomta a szívemet, el tudtam engedni. Más emberként tértem haza, rájöttem, hogy min kell változtatnom, mi és ki az, ami, aki fontos az életemben. Eddig foggal-körömmel ragaszkodtam a tárgyi dolgokhoz, a kényelemhez, ide pedig eljöttem egy szakadt pólóban és egy váltó felsőben, és talán sohasem voltam ennyire kiegyensúlyozott és nyugodt, mint Spanyolországban. Igen tanulságos út volt, ahová egyszer a gyermekeimmel is visszatérek, mert még rengeteg tanulnivalónk van az életben!  

További cikkek

Válás

Azt pletykálják, egy harmadik miatt válik Kulcsár Edina és Csuti

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Kivillant a mellbimbója is a csipkefelsőből Tolvai Reninek

origo.hu

15 évesen gazdagként mehet nyugdíjba egy most 10 éves gyerek

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

Földrengés rázta meg Görögországot és Pápua Új-Guineát is

nemzetisport.hu

Légiósok: Németh András góllal debütált a Genkben, Novothnyék is győztek

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: kabaréba illő góllal bukta a győzelmet Elefántcsontpart

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó