Elképesztő méretek jellemzik az ország legnagyobbnak kikiáltott Rákóczi-túrósát. A piskótaalap 7x6 centis, amin kétcentis túróréteg, majd négy centi magas hab díszeleg, rajta egy kis lekvár: így összesen cirka tíz centi magas. A székesfehérvári M7 Bistróban készítik. Az autópálya pihenőjében működő étteremben kapható már több mint negyven éve. A vendégek is gyakran rákérdeznek, mitől áll meg a tojáshab a tetején?
– A tojáshab attól szép fényes és kemény, hogy egy tojásfehérjéhez öt deka cukor kerül – árulta el a megoldást, valamint még néhány trükköt Bokor Péter séf. – A titok a tradícióban és az alapanyagokban rejlik. Erzsi néni készítette már negyven éve a cukrászsüteményeket. Reggelente hat órakor kezdett, hogy nyitásra mindennel kész legyen. Ma már nyugdíjasként segít be olykor, de az elkészítési folyamatok és a recept az maradt, amit az étterem fennállása óta használt – mondta a séf, aki szerint fontos, hogy az étteremben nem használnak kész cukrászati termékeket, de a többi ételt is friss alapanyagokból készítik.
– A túrót például frissen, Pusztaszabolcsról hozzák. A sikeréhez az is hozzá tartozik, hogy mindent frissen készítenek és nem tárolnak, ha elfogy valami, kikerül az aznapi kínálatból és csak másnap lesz újra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.