Celeb

Kényszerleszállás: Lang Györgyi nem tudott menekülni a füstölgő repülőgépről

F. Zs.

2019. január 26. szombat 04:10

<p>Élete egyik legtraumatikusabb élményén van túl Lang Györgyi énekesnő. Repülés közben keletkezett égett szag a gépen, amin utazott. A tűzoltók azonnal kiürítették a gépet, ám a kerekesszékes Lang Györgyi utoljára maradt.</p>

Minden év elején, amikor nincs koncertidőszak, útra kel Lang Györgyi és Falusi Mariann, hogy világot lásson. Idén New Yorkba utaztak először, majd pár nap elteltével, csütörtökön New Orleans felé vették az irányt, de az eredetileg háromórásra tervezett repülőútjuk alig félóra alatt rémálomba fordult. 

– Már a felszállásnál rémes hangot adott a repülőgép – mondja a Borsnak adott exkluzív interjújában Lang Györgyi énekesnő. – Aztán felemelkedve to­vább romlott a hely­zet. Hol lelassultunk a levegőben, hol gyorsultunk. Először röhögtünk, hogy milyen jó kalandban vagyunk, de aztán egy kicsit sem volt vicces a helyzet. 

Az énekesnő elmondása szerint az eredetileg háromórás repülőútjuk végül negyven percig tartott. 

– A kapitány félóra elteltével bemondta, hogy azonnal leszál­lnunk. Addigra elárasztotta az egész utasteret az a büdös, égett szag, amit akkor érezni, ha behúzva marad egy ko­csin a kézifék, és úgy megy vele az ember. A lámpákat lekapcsolták, felvillantak a vészkijárat fényei, enyhe füst terjengett, így ereszkedtünk nagyon meredeken, jobbra-balra dőlve. Kapaszkodtunk az ülésbe rendesen, végül durván értünk földet – mondja Györgyi, majd foly­tatja: – A landolást követően már láttuk a távolból, hogy a kifutón szirénázó mentőautók száguldanak felénk. Pont, mint a filmeken. 

Györgyi és Mariann is jól be­szél angolul, így értették, amikor a légiutas-kísérők bemondták, hogy a lépcsőkön keresztül hagyja el mindenki a gépet, a lehető legrövidebb idő alatt. 

– Az utasok felpattantak, és elindultak kifelé, de mivel én kerekesszékes vagyok, nem moz­dulhattam. Igazából csak ezekben a pillanatokban jöttem rá, hogy engem fognak legutoljára kivinni innen... nem mondhatnám, hogy megnyugtató érzés volt. A kalandnak ezzel azonban még nem volt vége, mert egy másfél órás várakozás után minden utas visszaszállt a gépre, az énekesnőt is felsegítették, de az indulás előtt ezt mondta a pilóta: 

„Mi egy másik gépről lettünk ideküldve, nem sok mindent tudunk a történtekről, csak azt, hogy valami szag miatt le kellett szállni. Teljesen átnézték a szakemberek a gépet, és azt mondták, minden ok, de én is érzem a furcsa szagot, és nem merek így felszállni. Szeretek kom­fortosan repülni, ez nem lenne az, úgyhogy kértem egy új gépet.” 

Ezután újra evakuáltak mindenkit, és Györgyinek újra ki kellett várnia, amíg tűzoltók viszik le a gépről. 

A Bors információi szerint a két énekesnő és kíséretük helyi idő szerint péntek késő délután szerencsésen megérkezett New Orleansba. 

Lépcsőn vagy csúszdán távoznak az utasok

Györgyiék repülőgépének evakuálása mobillépcső segítségével történt, nem kellett az utasoknak a gumicsúszdára ugrania. Vajon mi dönti el, hogy melyik eszközt használják a kiürítéskor?

– Minden esetben a kapitány ítéli meg, hogy mennyire sürgős a repülő kiürítése – mondja a Borsnak Laborc Attila parancsnok pilóta, a repülés.net szakoldal tulajdonosa. – A kapitánynak kell mérlegelnie, hogy mennyire sürgős a kiürítés, ha lángokat lát vagy nagyon sűrű füstöt, akkor arra utasítja a légiutas-kísérőket, hogy a felfújható csúszdán át ürítsék ki az utasteret.

További cikkek

Szexi

Andrei Mangra izmos testét imádják a női rajongói – odavannak ezekért a szexi fotókért

Együtt

Tápai és Kucsera cáfol: Nem szakítottunk!

Ez is érdekelhet

life.hu

Kiderült, hogy hatalmas hitel terheli G.w.M házát: "Az sem teljesen igaz, hogy csak a kislányának vette"

she.life.hu

Fogva tartod a szívem - pedig már régen meguntál...

heol.hu

Ismét kitakarították a szomszédjai életét megkeserítő Töviskes téri gyűjtögető lakását

origo.hu

Megszólalt az Activision felvásárlása kapcsán a Sony

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

life.hu

Vannak tünetek, amelyek hónapokig megmaradhatnak az omikron-fertőzés után: ezek azok

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

origo.hu

Ijesztő videón két kamion ütközése az M0-son, az egyiknek az ajtaja is kiszakadt