Risztov Éva: Harminchárom évesen tanult meg főzni

Risztov Éva: Harminchárom évesen tanult meg főzni

Risztov Éva
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 16. 09:30
Olimpiai bajnok lett tíz kilométeres nyílt vízi úszásban, ami még nem ok arra, hogy a halakkal is jóban legyen.
Fái

Magabiztosan jelentkezett a Konyhafőnök VIP főzőversenyébe úgy, hogy alig tudott valamit a konyhaművészetről. De Risztov Éva hitt magában.

– Bejutottam negyven versenyző közül a legjobb hatba – újságolja büszkén. – Úgy, hogy harminchárom éves koromig csak néhány magyaros ételt tudtam elkészíteni. Felkerestem egy séfet, egy hentest, ők ismertettek meg a húsokkal. Csak a hentesnél tanultam gyakorlatban, fogdostam a húsokat. A séf elméletet tanított, a többit az internetről szedtem össze, videókat néztem. Persze Sárközi Ákostól és Rácz Jenőtől is lestem el fogásokat.

Éva az ismerőseivel, barátaival hetekig csak a tálalásról, főzésről beszélt.

– Azt sem kérdeztem meg, hogy vannak – mosolyodik el Éva, majd elárulja, mi a kedvence. – Mindenem a libamáj. Akármikor kellett készíteni, annak a felét biztosan megettem. Nem úgy a hal. Az trauma volt, a szagát sem bírom. Nem szívesen kóstoltam. Nem a versenytársaimmal, hanem a tengeri álla­tokkal, magammal küzdöttem. Nem ismerem, nem eszem meg, de oda kell tennem a zsűri elé. Ezt hogyan oldjam meg? Soha nem kóstoltam ilyen ételt. Nálunk biztosan nem lesz halászlé karácsonykor – neveti el magát. – Rám kényszerítette a családom a karácsonyi menü elkészítését. Meglepetés lesz, ők még soha nem ettek a főztömből. Debütálok otthon. Meglepett, hogy újra képes vagyok küzdeni. Sokat tudok fejlődni a mai napig. A főzéstől újra olyan adag adrenalint kaptam, amennyit csak a sport tudott megadni.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.