Celeb

Poór Péter: Csak hárman tudjuk, hogyan halt meg Máté Péter

Fái

Létrehozva: 2018.12.06.

Legendás énekesek voltak a barátai, akiket már régen elveszített.  Az énekes szeretettel, fájó szívvel idézte fel a velük töltött időt,  kalandokat, titkokat.

Forrás: MTI/Bánkúti Sándor

Versengtek, de segítették is egymást. Őszinte barátságot ápoltak, titkaikat a sírig őrzi Poór Péter, akit rettenetesen megrázott két legjobb barátja, Szécsi Pál és Máté Péter hirtelen halála. Az énekes a januári Aréna-buli, az 50+ Táncdalfesztivál kapcsán idézte fel legkedvesebb pályatársainak emlékét. 

- Az egyik legjobb barátom volt Szécsi Pali  – meséli Péter. A turnékon a szervező mindig egy szobába osztott be minket. Rengeteget tanultam tőle, és ő is tőlem. Konkurenciái voltunk egymásnak, igyekeztünk a másikat lefőzni, de közben mindig segítettük is egymást.

Másik kedves kollégája, barátja Máté Péter volt, akivel épp a halála előtt rengeteg időt töltöttek együtt.

Klára visszavonultan él

Nővére, a műsorvezető-riporter Poór Klára kétszer is vezette a Táncdalfesztivált, 1968-ban és 69-ben. Mára teljesen visszavonult, több mint húsz éve szerepelt utoljára képernyőn.
– Nagyon jól néz ki, egészséges, de már kerüli a nyilvánosságot. Mindenkit csókoltat! Csak ennyit mondhatok – válaszolta Péter, amikor a testvéréről kérdeztük.

– Máté Péter az élete két utolsó dalát nekem írta. Halála előtt három hónapig együtt turnéztunk, az is volt a műsor címe, hogy A három Péter. Pálfi Péter volt a harmadik, akinek csodálatos hangja volt, de mivel kísértetiesen hasonlított Koós Jánoséhoz, csak örök második lehetett, később felhagyott az énekléssel, inkább szervező lett. Először mindig ő énekelt, aztán hol Máté Peti, hol én. Gyakran cserélgettünk. Mi már a Táncdalfesztiválok előtt is találkoztunk a legendás Ifjúsági Parkban. Akkoriban a Bergendi együttes játszott ott. Bergendi Pista bemondta, hogy fiatal énekeseket keresnek, arra jelentkeztünk. Hármat választottak, egy lányt, Máté Pétert és engem. Amikor először láttam, ott a parkban gitározgatott egy padon. Zenészek voltunk és szellemi társak. Egyszer még egy filmben is szerepeltünk együtt.

Pletykák terjedtek

Máté Péter 1984. szeptember 9-én hunyt el, 37 éves korában. Temetésén több tízezren vettek részt, ahogy az élete, a halála is mindenkit érdekelt. Nem is csoda, hogy annak idején többféle teória is napvilágot látott halála körülményeiről. Egy biztos csak: a zenész szívbillentyűzavarral született, a halála előtti két napban két vidéki haknit is lenyomott sok utazással. Az első teória szerint a halál közvetlen oka tüdőembólia volt. Felmerült lehetséges okként a szívroham is és egy egészen furcsa forgatókönyv is. Eszerint Máté Péter egy ismerőséhez látogatott el a halála napján, ott megcsúszott a lépcsőn, el­esett, beverte a fejét, ebbe a sérülésbe halt bele.
Egy biztos, a dalai ma is élnek, a legfrissebb trendeket követő tehetségkutatókon, tévéműsorokban is rendre felcsendülnek. Mata Ricsi a 2017-es X-Faktorban a Most élsz című dalt énekelte, a Sztárban sztár című műsorban Bereczki Zoltán és Berki Artúr állt színpadra ugyanezzel a dallal.

Amikor a legendás ze­nész halála kerül szóba, hogy szívroham, vagy annak következtében tü­dőembólia vitte el, Péter határozottan kijelenti:

– Az égvilágon semmi baja nem volt a szívének! – mondja, és rá is erősít: – Nem igaz, hogy szívroham végzett vele. De az igazság soha nem fog kiderülni. Ezt csak én és még két barátja tudja. Az egyiket azóta se láttam, a másik Pálfi Peti. Tisztelem a családját, a titkát megőrzöm, megőrizzük örökre. Három nappal előtte még együtt léptünk fel. Az volt a terv, hogy nagylemeznyi anyagot ír nekem. Ebből két dal készült el, de életében már nem sikerült felvenni. Pálfi Peti hívott a hírrel, hogy meghalt. Nem akartam elhinni, rettenetesen megrázott. Úgy éreztem, a sors fintora, hogy akkor halt meg, amikor igazi sztár lett. Kiváló művész volt, de jóval megelőzte a korát. Borzasztóan megrázott a halála, ahogy Szécsi Palié és Ihász Gabié is, ők szintén a barátaim voltak. Gabit én beszéltem rá, hogy ne csak szerezze a dalokat, lépjen is fel. Olyan jó hangja van, biztosan sikere lesz. És így is lett.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177935_auto_resized.jpg
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714629625
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181161_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Henger alakú UFO-t pillantott meg a megrémült anya a repülőgép ablakában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180580_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174172_auto_resized.png
hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindkét szerelmet jelző bolygó hazatért: elérkezett a nagy egymásra találások ideje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714629625
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180527_auto_resized.jpg
borsonline.hu

T. Danny reagált a vádakra: „Sosem hagytam az ilyesfajta bánásmódot”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/HBQ18bE334AgpXeCEzFngzxe1v08zNvIOrsKFA31prU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I0MDQyZmU1ODNkMDRlNDM4MTU2ZmRjNzIxYWZjMTYx.jpg
Szépségverseny

Kulcsár Edina: "Nem örülnék, ha a lányom ennyire kitenné magát a kirakatba"

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mt4fh_6Pexqj1W4HfLpjKGTfXd-UV_zYCq90dEGrz3I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTBiMzA4NDgxMTRiMjNiNjY4MjU0Y2YyZjg3ZjIw.jpg
Szerelem

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira