Celeb

Liptai 17 év után otthagyja a TV2-t

F. Zs.

Létrehozva: 2018.12.11.

Élete egyik legnehezebb döntését hozta meg Liptai Claudia. Nem hosszabbítja meg a szerződését a TV2-vel, új kihívásokat és megújulást keres. Szakmai értelemben új életet kezd, és műsorkészítést tanul.

A Bors munkatársának először az szúrt szemet, hogy a TV2 karácsonyi reklámfilmjében Liptai Claudia nem szerepel. A „Van karácsony Kevin nélkül, csak nem nálunk!” című kisfilmben, ahol a csatorna vezető arcai – Majka, Tilla, Ördög Nóra és Stohl András – is feltűnnek, a showműsorok nagyasszonya nincs benne. Az okokat nem sokáig kellett keresni, hamar kiderült: a sztárműsorvezetőnek lejárt a szerződése, amit saját, hosszasan megfontolt döntése alapján nem hosszabbított meg, így a Sztárban sztár utolsó adása lesz az utolsó munkanapja.

De vajon mi lehetett az oka, hogy elválik Claudia attól a csatornától, ahol több mint másfél évtizede a legnagyobb produkciók részben rá épültek?

– Az első és legfontosabb ok a kisfiam, Marci. Az ő érkezését isteni ajándékként fogom fel. Amikor nemrég kórházba került, s nekem dolgozni kellett volna, megfogalmazódott bennem, hogy egy kisgyerek mellett ilyen kötöttségeket nem vállalhatok. A csatorna ugyan toleráns volt, de őket sem állíthatom ilyen helyzetbe. A másik ok pedig az, hogy ma már olyan gyorsan fejlődik a show világa, folyamatosan meg kell újulni. Én voltam az, aki mindig hangoztatta, hogy szeretek alkalmazottként élni, de egy ideje ez is megváltozott. Arra vágyom, hogy a saját magam ura legyek. Elnézve az egykori nagy tévéseket, arra a következtetésre jutottam, hogy váltani, újat csinálni, kipróbálni magam más területen addig kell, amíg megtehetem, s nem akkor, amikor muszáj. Elsősorban szeretném megtanulni a tartalomgyártás minden fázisát. Ezenkívül a férjemmel is forgatjuk a youtube-ra a sütis műsorunkat, az Édes Kettes-t – magyarázta tele energiával a hangjában Liptai Claudia, aki még egy korábban forgatott Séfek séfe adásban fel fog tűnni hosszú hajjal, de arról fogalma sincs, hogy a TV2-n láthatjuk-e még valaha.

Hasonló nyilatkozatot kaptunk a TV2-től is.

– Liptai Claudia terhességét és szülési szabadságát a kezdetektől rugalmasan kezeltük, figyelembe véve az igényeit. 2018 végéig kötöttünk vele állandó szerződést, amit 2019-től nem hosszabbítunk meg. A jövőben egyedi megállapodással, műsorokra fogjuk szerződtetni. Jövőre a Séfek séfe műsorvezetőjeként lesz látható a TV2-n és amennyiben hozzá illő műsorformátumot tervezünk, a továbbiakban is számolunk vele – tudatta a csatorna. Claudia tehát szakít a TV2-vel, ami a szerződése értelmében egyben azt is jelenti, hogy minimum fél évig biztosan nem vállalhat tévés munkát, hiszen ez az opció minden televíziós megállapodásában szerepel.   

Gesztesivel elfogult volt

Vasárnap este Gesztesi Károly távozott a Sztárban sztár csapatából. Liptai    Claudia exférjének teljesítménye sokak véleményét megosztotta, ám a színészt ez nem túlzottan érdekelte, hiszen közel harminc évvel ezelőtt megfogadta: nem foglalkozik a kritikákkal.

Noha Gesztesi így is hosszú utat járt be, hiszen egészen az elődöntőig menetelt, ami sokak szerint kizárólag az exfelesége elfogultságának köszönhető, aki szinte minden adásban tíz ponttal értékelte volt férje produkcióját. Ezúttal azonban úgy néz ki, ez sem volt elég, a könyörtelen nézők vasárnap este kiszavazták a művészt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek