Celeb

Demjén Ferenc: Örökre a feleségemmel maradok - interjú

A. T.

Létrehozva: 2018.12.23.

<p>A fülbemászó slágereivel az ország egyik kedvenc előadójává vált Demjén Ferenc elárulta, a való életben sem áll távol tőle az érzelgősség, bár ahogy idősödik, már inkább a szeretetet tartja a legfontosabb érzelemnek.</p>

Az elmúlt napokban arról szóltak a hírek, hogy vállsérülést szenvedett. Hogy érzi magát?

Jól vagyok, főleg, hogy nem is volt semmilyen vállsérülésem! Ez egy téves hír volt, amelynek alapja egy korábbi balesetem volt. Lassan eljutok oda, hogy nem is szívesen nyilatkozom, mert úgyis félreértik a mondataimat.

Ezek szerint zavartalanul készülődhet az év végi, december harmincadikai Papp László Sportarénában tartandó koncertjére.

Igen, főleg az erőnlétet ille­tően. Ráedzek a koncertre, már ami a hangomat illeti. Két és fél órát végigénekelni kemény feladat, megköveteli, hogy tudatosan készüljek a bulira.

Miben tud újat nyújtani a közönségének azon az estén?

A napokban jelent meg az új ­­lemezem, Még lázad a szív címmel, amiről biztosan fogok énekelni, de teljesen új dalokkal nem lehet az időt kitölteni, mert vannak olyan dalaim, melyeket, ha nem adok elő, lázadás lesz!

Árulja el, miért döntött úgy, hogy hetvenegy évesen, több éves lemezkiadási szünet után jelentkezik új koronggal?

Most jött el az ideje, bár ez valahol veszélyes vállalkozás, hisz az emberek már nem igazán vásárolnak lemezt. Amint az megjelenik, néhányan felteszik az internetre és ingyenesen letölthetővé válik. Ez szomorú, hisz rengeteg ember munkája van benne. Gondoljunk csak bele, régen százezer eladott lemez kellett az aranylemezhez, ma már elég kétezer példány.

Úgy tudom, ön írta a dalok szövegeit. Szerelemről, romantikáról szólnak?

Az is van benne, de inkább a szeretetről, ez ugyanolyan fontos, főleg az idő múlásával.

Az ország egy emberként dúdolja szerelmes dalait, de vajon a valóságban is annyira érzelmes, mint azt a művészete alapján gondolnánk?

Talán igen. Rebeccával, a feleségemmel harminc éve tart a kapcsolatunk és azt hiszem, a következő ötven évre is jók leszünk egymásnak. Nem tervezzük a váltást. Mi már együtt maradunk!

A zenészpályán meglehetősen ritka a hosszú párkapcsolat.

Mi jókor, jó időben találkoztunk. Nekem ő már a harmadik feleségem, mire találkoztunk, már túl voltam két feleségen, a szélsőséges érzelmeken. Ahhoz, hogy ez a házasság működőképes legyen, szükség volt bizonyos életkorra, tapasztalatra és két volt feleségre!

Régóta ismerjük egymást, és ez alatt csak a nyugodt oldalát ismerhettem meg. Van olyan, amivel ki tudnám hozni a sodrából?

Biztosan, de ha ideges vagyok, akkor sem kiabálok. Próbálok nyugodt maradni, az már más kérdés, hogy otthon hogyan élem ezt meg.

Fordítsunk a kérdésen. Ön ki tudja bármivel is hozni Rebeccát a sodrából?

Ennyi év után már ismerjük egymást! Persze, nekünk is vannak vitáink, de ezek főleg háztartási viták…

Ki mosogasson el?

Nem, erre ott vannak a mosogatógépek! Ha nem is értünk egyet valamiben, azt megbeszéljük. Nem fekszünk le haraggal a szívünkben.

Segít a feleségének az otthoni teendőkben?

Őszinte leszek, nem vagyok egy ezermester típus! Szerencsére megvannak azok az embe­rek, akik ezekben segítenek nekünk.

Ezek szerint a villanykörte cseréje is kifog önön?

Az attól függ, milyen magasan van a lámpa…

Végezetül árulja el, hogyan fog telni az idei ünnepe?

Rebecca Amerikában élő családja érkezik hozzánk vendégségbe. Mozgalmas napjaink lesznek, halászlével, városnézéssel, beszélgetésekkel. Karácsony másnapján van egy koncertem, utána már csak a nagykoncertre készülök, és most ragadnám meg az alkalmat, hogy áldott karácsonyi ünnepeket kívánjak mindenkinek!

Névjegy

Született: 1946. december 21., Miskolc

Kossuth-díjas énekes, dalszövegíró és basszusgitáros. Beceneve: Rózsi.

1964-ben alapította testvérével, Istvánnal a Számum együttest, ahonnan a Dogsba léptek át, majd a Liversingbe. 1968-ban a Meteorban, majd Radics Béla zenekarában, a Sakk-Mattban, később a Tűzkerékben lett énekes. 1970-ben találkozott Bergendy Istvánnal, aki meghívta saját együttesébe. Szövegíróként a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált, amelyet további slágerek követtek. Később a V’Moto-Rock együttessel mutatta be albumát. Katona Klári, Sztevanovity Zorán, Zalatnay Sarolta, Szűcs Judit és Kovács Kati lemezein működött közre.

Szöveget írt többek között a Szerelem első vérig, a Szerelem második vérig, a Moziklip, a Honfoglalás, a Sacra Corona című filmek betétdalaihoz. A rendszerváltást követően szólókar­rierbe kezdett, és azóta is közönségkedvenc.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek