Celeb

300 árvát és fogyatékkal élőt vert át Curtis

G. Sz.

2018. december 19. szerda 04:00

Óriási csalódást okozott az állami gondozott és halmozottan fogyatékkal élő gyerekeknek Curtis.<br /> A rapper ugyanis ígérete ellenére nem ment el a rá váró, intézetben élő emberekhez.

Forrás: Bánkúti Sándor

A karácsonyt minden gyermek csodaként éli meg. Az örömteli várakozás de­cember elejétől napról napra csak fokozódik a szívükben. Sajnos a meghitt családi légkör, a drága ajándékok nem minden kicsinek adatik meg. Ezért az otthonokban élő gyermekeknek több szervezet próbál segíteni. Hisz nemcsak kapni, de adni is nagyon jó érzés. 

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) december 16-án majdnem 300 állami gondozásban, illetve fogyatékkal élő gyermeknek és felnőttnek vitt karácsonyra játékokat, csokoládét, tartós élelmiszereket, és bár úgy volt, hogy Kislétára, Nyírbátorba és Nyírbogátra Curtis is az orvosokkal tart, végül a rászorulóknak csalódniuk kellett, mert a rapper nem jelent meg.

– Tizenkét éve folyamatosan látogatunk és támogatunk különböző otthonokat, és az ünnepek alkalmából mindig igyekszünk kedveskedni nekik egy-egy sztárvendéggel is. Nyírbátorban és Nyírbogáton olyan gyerekek vannak, akik kis túlzással Curtisen nőttek fel és külön őt kérték – meséli a Borsnak dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke. – A titkárnőnk nagyjából egy hónappal ezelőtt személyesen Curtisszel beszélt, aki el is fogadta a felkérést, sőt az előtte lévő napokban azt üzente, hogy még izgul is, milyen lesz majd a program. Ráadásul olyan szerencsénk volt, hogy szombat este a rapper Debrecenben lépett fel, így együtt indultunk volna másnap, de idáig már sajnos nem jutottunk el, hiszen telefonon nem lehetett elérni, és azóta hiába küldtük el neki írásban is a kérdéseinket, nem kaptunk magyarázatot. Nagyon kellemetlen volt megmagyarázni az otthonokban Curtis távolmaradását. Ezeknek a gyerekeknek egész évben két ünnep van, a gyereknap és a karácsony, amiket mi viszünk el számukra. Eddig mindenki meg is jelent, miután elvállalta a felkérést, de ha Curtis csak ír egy SMS-t, vagy bármilyen módon lemondja a programot, azt is el tudjuk fogadni. A legszomorúbb, hogy minden intézmény műsorral készült. Curtisnek is – üzente Késmárky.

Curtist próbáltuk elérni telefonon, hátha magyarázattal tud szolgálni a távolmaradását illetően, ám a telefont folyamatosan kinyomta. 

Senki sem kíváncsi rájuk

Azok, akik családban élnek, talán bele sem gondolnak, hogy vannak olyan emberek, akikre szó szerint senki sem kíváncsi. Kislétán 220 olyan súlyos, halmozott fogyatékos gyermek és felnőtt él, akik jelentős részével még telefonon sem tartják a kapcsolatot a hozzátartozók. A nyírbátori és nyírbogáti 40-40 fős gyermekotthonban enyhébb mentális sérüléssel élő, illetve egészségesnek tekinthető kiskorúak laknak.

További cikkek

Vége

Már a nevét is megváltoztatta Kulcsár Edina

Pénz

Utcagyerek volt, ma olyan Porschéval jár Kulcsár Edina barátja, amiből egy van az országban

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

borsonline.hu

Szörnyű tragédia történt: Egy 5 éves lány meghalt, 8 éves testvéréért küzdenek

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria

hirtv.hu

Gyász: Így néz ki most a tragikusan fiatalon elhunyt Rakaczki Bence sírhelye

vaol.hu

Fotók a helyszínről: Halálos baleset Sárvár közelében

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

origo.hu

Az MNB engedélyezte a Gránit Bank tulajdonosi átrendeződését

mandiner.hu

Gyurcsány: Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze

nemzetisport.hu

Fehérvár: ukrán középpályás érkezik a Dinamo Kijevtől

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

origo.hu

Mesébe illő az ausztráliai rózsaszín lagúna látványa