Celeb

Rejtélyes influenza kínozza Venczel Verát

Bors

Létrehozva: 2018.04.04.

<p>A betegsége miatt a színésznő már egy hónapja nem állt színpadra, de köszöni az érdeklődést, és tervezi a visszatérést. </p>

Hetek óta nem tud színpadra lépni Ven­czel Vera. A színésznő már márciusban is le­mondta az előadásait a Vígszínházban, akkor A vörös oroszlán című darab elmaradt, a Sógornőkben Tar Renáta, a Tévedések vígjátékában Kútvölgyi Erzsébet ugrott be a helyére. A rajongók már tűkön ülve várták, hogy áprilisban újra színpadra lép a 72 éves színésznő, azonban a napokban újabb aggasztó hírt tettek közzé a Vígszínház hivatalos oldalán. 

– Műsorváltozás! A vörös oroszlán április 6., 20., 23-i előadásai Venczel Vera betegsége miatt elmaradnak. A jegyek visszaválthatók vagy becserélhetők bármelyik Egy éj a Paradicsomban előadásunkra – áll a Vígszínház közleményében. 

Számtalan rajongója kívánt jobbulást a hetek óta betegeskedő színésznőnek, az újabb elmaradt előadások miatt azonban egyre többen aggódnak, és latolgatják, vajon milyen rejtélyes betegség miatt nem tud két hónapig színpadra állni a színésznő. Lapunk felkereste Venczel Verát, aki köszönte a megkeresést és na­gyon szűkszavúan nyilatkozott. 

– Egy influenza húzódik el, ennél többet nem szeretnék mondani. Nagyon kedves az emberek érdeklődése és a szeretete, szeretnék hamarosan visszaállni a színpadra – mondta szűkszavúan a színésznő. 

Az utóbbi években többször kellett helyettesíteni Venczel Verát, először 2015 decemberében, amikor a Hegedűs a háztetőn című darabban szenvedett combnyaktörést, melyből 9 hónap alatt sikerült csak felépülnie. Körülbelül egy évvel ezelőtt – amikor szintén influenzaszerű tünetek kínozták –  kellett rövidebb ideig lábadoznia. A Bors nevében jobbulást kívánunk a művésznőnek.

Mindenki Vicuskája 

A Halhatatlanok társulatának tagja idén ünnepli karrierjének 55. évfordulóját 91 regisztrált színházi bemutatóval és több mint 100 filmszereppel a háta mögött. Karrierje elején rögtön két, mára kultikus filmszerepet is kapott: Szentirmay Katinkát alakíthatta a Kárpáthy Zoltán című filmben, de az igazi áttörést Cecey Éva karaktere jelentette az Egri Csillagok című filmben.

A hatvanas évek legnépszerűbb és legmonumentálisabb filmje egy csapásra a legnagyobb sztárok közé emelte a film férfi főszereplőjével, Kovács Istvánnal együtt. Tehetségét Várkonyi Zoltán is felfedezte, aki már főiskolásévei alatt szerepet adott neki a Vígszínházban, majd 1968-ban hivatalosan is leszerződtette, ahol idén pont 50 éve társulati tag. Munkásságát 1975-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, 2010-ben Érdemes, 2016-ban Kiváló Művész lett. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek