Celeb

Jól megfér két Haumann egy darabban

N. D.

2018. február 10. szombat 08:00

Előttem az utódom – mondhatja Haumann Péter, aki fiával, Mátéval áll szín­padra a Pesti Magyar Színházban.

Schiller Ármány és szerelem címû darabja az ezerhétszázas években íródott, s bár a világ nagyot fordult, az ármány és a szerelem ugyanazt jelenti, mint akkoriban. Haumann Péter, Miller zenész alakítója azonban ebben nem lát semmi meglepőt.

– Amikor az embert kitalálták, még nem rendelték mellé az ipart, a gazdaságot, a technikát, az in­ternetet. Még a hatalmat sem. Ültek az ősemberek a tűz mellett, melegedtek, és ha problémájuk volt, egy bunkóval fejbe csapták egymást – mondta lapunknak a nemzet színésze. – Az ember egyszerű szerkezet. Örül, ha boldog, és sír, ha bánata van. A többi csak színjáték és arra való, hogy összezavarjuk egymást. Ez aztán az évezredek alatt olyan jól sikerült, hogy ma már mindenki mellé jár egy pszichiáter. Talán nem ké­ne annyit hazudni másoknak, önmagunknak, egészségesebb lenne a társadalom.

Haumann Péter három gyermeke közül Petra és Máté követte édesapját a színészi pályán. A nemzet színésze büszke sikeres művész gyermekeire, így külön ün­nep, hogy ezúttal a színpadról szemlélheti fia, Máté alakítását. Haumann sosem féltette gyermekeit a pályától, azt azonban látja, mennyire más világba nőttek fel.

– Ők bátrabbak. A testükhöz, egymás testéhez való viszonyuk más. Lazábban csókolóznak és ölelik meg egymást. Mi háromszor bocsánatot kértünk egy-egy próbán elcsattanó puszi előtt. Fellazultak a gátlások, de ez csak a felszínt érinti. A színészi aprómunkát, a karakter igazságával való pepecselést nem lehet megspórolni – véli Haumann, aki ma sem vonja ki magát a munka alól.

– A kollégák számítanak az energiáimra, és nekem kutya kötelességem együtt dolgozni velük – mondta a művész. – A próba végére velük együtt elfáradok, és alig várom, hogy hazamehessek ebédelni. Ilyenkor azonnal kiengedek. Ha azt mondja a rendező vagy az ügyelő, hogy  vége a próbának, én abban a pillanatban Haumann Péter leszek és éhes. 

Alakul a dinasztia

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, a Pesti Magyar Színházban három Haumann állt egyszerre a színpadon. Molière Fösvény című darabjában a nemzet színésze Harpagonként lányával, Petrával, és fiával, Mátéval szerepelt együtt. Ritka, hogy egy előadásban apa és két gyermeke játsszon, rádásul ugyanebben a „családi felállásban”.

További cikkek

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

zaol.hu

Tótpeti Lili csodaszép fehérneműben pózol Instagramon

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

origo.hu

Pizzaautomatát adtak át Spanyolországban - képek

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria