Celeb

A Dal nézői formabontó döntést hoztak: fémzenével akarjuk megnyerni az Euróvíziót

uv

Létrehozva: 2018.02.26.

Alternatívrock-metál banda, az AWS jutott ki az Eurovíziós Dalfesztiválra. A zenekar tagjai – frontemberükkel, Siklósi Örssel az élen – sokkot kaptak, és még most sem hiszik el, hogy ez megtörténhetett.

Szombat este elérkezett A Dal 2018 döntője, ahol mindenki legnagyobb megdöbbenésére a két legesélyesebbnek tartott nóta, a yesyes  I let you run away és Dá­niel­fy Gergely Azt mondtad című szerzeménye helyett, az AWS, Viszlát, nyár! című száma tarolt a közönségnél, így idén, a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat ők képviselik majd.

Az alternatívrock-metál, post hard­core zenekart 2006-ban Kökényes Dániel, Bru­cker Bence, Siklósi Örs és Veress Áron alapította, akikhez később Schiszler Soma basszusgitáros is csatlakozott. De hiába a ti­zenkét év zenei múlt, a három nagylemez, a videoklip, számos fesztivál, hazai és külföldi kon­certek, a húszas éveik elején  járó fiúk teljesen lefagytak, amikor kimondták a nevüket.

– Minden fordulónál meglepődtünk a továbbjutásunkon, ahogy most, a végén is. Szerintem Örs arckifejezése mindent elmondott: egyszerűen lefagytunk, sokkot kaptunk. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy mi megyünk Lisszabonba – mondta a Borsnak Veress Áron dobos. – Innentől a küldetéstudat a legfontosabb számunkra. Ha miattunk egyetlen kisfiú is gitárt fog a kezébe, és elkezd élő zenét játszani, már nyert ügyünk van. Ugyanis ezt a stílust nagyon elnyomták, és eddig nemigen hagytak neki teret a kibontakozásra – vette át a szót a zenekar frontembere, Örs, aki szerint valami átalakulóban van.

És bizonyosan így is van, ugyanis A Dal szakmai zsűrije a négybe való bekerüléssel csak egy lehetőséget adott a metál stílusnak, az ország pedig letette a voksát a banda mellett, és  egy egészen vad stílus mellett döntött, ami rendhagyó a műsor és A Dal történetében is. Eddig ugyanis leginkább rádiók, tévék által kedvelt hangzású, popnóták jutottak  ki a versenyre, mint például a Yesyes nagyívű dala.

– Nagyon készültünk rá, és reménykedtünk, hogy mi megyünk ki, de picit sem vagyunk csalódottak, mert a műsorból mi csak profitáltunk. Rengetegen megismertek minket, és kapuk nyíltak meg számunkra. Az AWS-t pedig egy nagyon klassz csapatnak tartjuk, és rettentően örülünk, hogy utat tört magának ez a zenei stílus, és ők mehetnek Lisszabonba – mondták a Yesyes tagjai őszinte örömmel, amiben Mező Misi is osztozott.

– Ez a nézők hangja. Az AWS zenekar győzelmével a közönség egyértelműen megmutatta, hogy a túláradó popzene mellett igenis létezik és működik a metál – mondta a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki szerint az AWS biztosan helytáll a nemzetközi színpadon is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek