Celeb

Anyja nem akarta, hogy Harry herceg király legyen - sorozat, 1. rész

Kiss Boglárka

Létrehozva: 2017.11.30.

Diana második fia nem született vérbeli hercegnek. Gyermekkorától kezd­ve ellenszegült a palota szigorú szabályainak. Kicsapongó életével könnyen szégyent hozhatott volna az uralkodó család nevére, ám jött a Nagy Ő, Meghan Markle, aki talán meg tudja zabolázni.

Harry herceg már a születése előtt hatalmas hírnévnek – és hírhedtségnek – örvendett. A világsajtó árgus szemekkel követte Károly herceg és Diana hercegné minden lépését, így második várandósságát is. Már akkor rebesgették: a hercegi pár elhidegült egymástól, rosszindulatú pletykák szerint a fiú nem is Károlytól van. Vörös hajszínét bizonyítékul hozva sokan hitték, hogy az 1984. szeptember 15-én született Harry vér szerinti édesapja Diana akkori szeretője, James Hewitt. Ezt a teóriát mára elvetették, a hercegné vonalán, a Spencer családban ugyanis nem ritka a hajszín, s Hewitt egy 2002-es interjúban azt mondta, Harry születése után kezdődött csak a viszonyuk.

A szabad lelkű Diana, aki maga is szorongott a hercegnéi szerepben, nem akart királyt nevelni fiaiból. Harry egyébként is csak az ötödik az Egyesült Ki­rályság trónöröklési rendjében. Lady Di könnyíteni akart a fiai vállára nehezedő nyomáson, a hivatalos megjelenések után mindig Disney Worldbe, McDonald’sba vitte őket.

12 éves volt Harry, amikor a hercegi pár elvált. Ez borzasztóan összetörte őt, de a teljes összeomlás egy évvel később, 1997-ben történt: a tinédzser fiúk elvesztették védőbástyául szolgáló édesanyjukat. Még most, húsz évvel az eset után is úgy látják: életük legnehezebb perceit élték át a temetésén

 – Anyám meghalt, és nekem végig kellett sétálnom a koporsója mögött. Milliók néztek bennünket élő adásban. Nem lenne szabad erre kérni egy gyermeket – nyilatkozta korábban Harry. A lázadó korszakába lépő herceg kis híján szó szerint megszökött a kötelezettség elől. Hogy feldolgozza a történteket, évekig járt terápiára, végül a bokszolás segített.

KÖVETKEZIK:

Péntek: Trónvárományoshoz méltatlan a bulizós élet

Szombat: Megszelídítik a lázadó herceget?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek