Celeb

A Vígszínház elkaszálta Marton darabját

Bors

Létrehozva: 2017.10.24.

A Vígszínház kedden bejelentette, hogy Ibsen Vadkacsa című előadásának a december 15-re tervezett bemutatója elmarad, vagyis a színház nem folytatja a Marton László által a Pesti Színházban megrendezésre kerülő előadás előkészületeit.

Emellett a Vígszínház közleményt adott ki, amelyben többek között elítélnek mindennemű szexuális zaklatást, és egy bejelentő vonal létrehozását kezdeményezik, amelyen keresztül az áldozatok anonim módon jelenthetik be a velük történteket.

"A Vígszínház társulatát mélységesen megdöbbentették a Marton Lászlóval, a színház egykori igazgatójával kapcsolatos vádak. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat mindazok felé, akik akaratuk ellenére megalázó, emberi méltóságukat, vagy személyi szabadságukat sértő, érzelmi törést okozó helyzetbe kerültek. A Vígszínház elítél minden ilyen jellegű cselekményt. Eddig is eltökéltek voltunk, de most még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden hasonló esetnek elejét vegyük, hogy ezeket idejében felismerjük, és az ügyben eljárjunk" - szól a keddi közlemény.

"2017. október 20-án Marton László a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, a Vígszínház a lemondást elfogadta. A december 15-re tervezett Ibsen A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban. A bérletes nézőinket hamarosan tájékoztatjuk a megváltozott műsortervről" - így a bejelentés.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek