Celeb

Tízezrek előtt lép fel, mégis lakótárssal él Alvaro Soler – interjú

Nagy Daniella

Létrehozva: 2017.09.15.

Forrás: Bánkúti Sándor

Alvaro Soler a fél világot meghódította Sofia című slágerével, ami a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsor főcímdalaként rendszeresen hallható volt a TV2-n. A fiatal spanyol zenész, aki olyan világsztárokkal énekelt már egy színpadon, mint Jennifer Lopez, a tévécsatorna meghívására elképesztő türelemmel, kedvességgel és örömmel érkezett Budapestre, ahol a rajongókkal való találkozást és televíziós forgatást követően a Borsnak jó hangulatú interjút adott.

A nemzetközi hírnév kopogtatás nélkül tört be az ajtaján, és évek óta híresebb lesz. Ez nem sokkoló időnként?

Amikor 3 évvel ezelőtt Berlinbe költöztem, rengeteg minden történt elképesztően rövid idő alatt. Ez valószínűleg sokkoló lehetett, de időm se volt gondolkodni azon, hogy mi zajlik éppen, amikor lett is volna, folyton emberek vettek körül. Ahogy akkoriban, manapság is a családomra és a barátaimra támaszkodom, közel tartom magam azokhoz az emberekhez, akiket a kezdetektől fogva ismerek. A környezetem nagyon fontos, gyakran a koncertekre és turnékra is magammal viszem a szeretteimet. Jövőhéten Olaszországba megyek, oda is elhívtam az egyik barátomat, közösen fogunk színpadra lépni. Az ehhez hasonló alkalmakat nagyon szeretem, most például 15 ezer ember előtt lépünk majd fel, ami kicsit ijesztő, de egyben nagyszerű is.

Barcelonában született, miért költözött át Berlinbe?

Barcelonában nem volt sok tennivalóm, kevés ember foglalkozik dalszövegírással vagy producerkedéssel, ez a szakma mondhatni átköltözött Madridba, ott jobbak a zeneipar lehetőségei. Az egyik nyáron elmentem egy dalszövegíró táborba Ausztriába, ahol sikerült olyan ismeretségeket kötnöm, amik elvezettek a jelenlegi menedzsmentemhez. Mivel ez az alkotó közeg Berlinben él, odaköltöztem. Berlin Barcelonával ellentétben rettentően aktív, tele van olyan emberekkel, akik éjjel-nappal dolgozni és alkotni akarnak.

Formatervezést tanult, mégsem azzal foglalkozik. Nem hiányzik ez a fajta kreativitás az életéből?

Dehogynem. Hiányzik, még ma is foglalkozom vele időnként, még ha az eredeti tervemmel ellentétben nem is autókat tervezek. Amikor például Berlinbe költöztem, kellett egy lámpa a lakásba, de nem volt túl sok pénzem akkoriban, szóval készítettem egyet abból a hungarocelből, amibe az IKEA-s ágyam fa elemei voltak becsomagolva. Így egyrészt olcsóbbnak bizonyult, másrészt én attól érzek otthonosnak egy helyet, hogy látom rajta a kezem nyomát. Amikor ránézek a lámpára nem arra gondolok, hogy „hú, ezt én csináltam”, hanem arra, hogy „ez otthonos, ez ismerős”.

Milyen embernek tartja magát?

Pozitív, családszerető, nyitott és tiszteletteljes. Kíváncsi – ami nélkül azt hiszem nem is lennék itt. Talán soha nem tanultam volna meg zenélni, ha nem érzek olthatatlan kíváncsiságot az iránt, hogy melyik hangszer miként működik. Úgy gondolom, hogy a kíváncsiságban elképesztő erő rejlik.

Mi a legemlékezetesebb lecke, amit megtanult az évek során?

A legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy az életben vannak lépcsőfokok, amik csak egymás után következhetnek. Az én koromban például többnyire összeállnak a fiatalok egy vagy több haverral és bérelnek közösen lakást. Ezért van az, hogy én is lakótárssal élek, ezt érzem normálisnak. Bérelhetnék egy szuperflancos lakosztályt, de nem érezném benne otthon magam. Nekem nem az anyagi dolgok a fontosak, hanem az, ami megtölti őket. A lakás esetében ez a szeretet. Ebben a tekintetben az autókkal van nehéz dolgom. Autótervezést tanultam, és a jelenlegi életemben gyakran megtehetném, hogy egy Maseratival furikázom körbe a várost… Viszont úgy érzem, hogy a hírnév miatt felelősséggel vagyok az emberek iránt, és nem azt a képet szeretném eléjük állítani, hogy a pénzzé a főszerep. Valódi értékekre szeretném felhívni a figyelmet, hátha lesznek olyanok, akiknek úgymond példát mutatok ezzel.

És mi a legfőbb üzenet, amit képvisel?

Talán még nekem sem mindig megy igazán, de magunkat felvállalni és megélni a legerősebb dolog, amit tehetünk. A kezdetekkor például szörnyen szégyellős voltam, mert úgy hittem, hogy művészként és előadóként valami különlegeset kell nyújtanom, viszont én nem éreztem magam különlegesnek, csak egy hétköznapi embernek. Azán rájöttem, hogy az eredetiség mindig különleges, és a legjobb verzió, amit kihozhatok magamból, az a valódi személyiségem. Csak és kizárólag olyasmivel foglalkozom és olyasmit csinálok, amit magaménak érzek, csak így lehetek hiteles, erős és önbizalommal teli, amit pedig a közönség is megérez.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141981_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27206_resized.jpg?avcount=1713513618
origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143473_auto_resized.jpg
life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142137_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27205_resized.jpg?avcount=1713513618
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713513618
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713513618
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142140_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143250_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/P4C1P7TsBA6vVqiTzkj4mkVLoD1Vnii5BQlxV0MFhuk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmZDdlNDM5MGUzZDQzN2FhM2I3MjM1NTE3MDkxN2I1.jpg
Vallomás

„Szteroidos kezelést kapok” – komoly problémával küzd Marics Peti

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/BXXBwj8joBF5Kps72FIDvCRWYFkq-XVRY9c7pJQm9Mc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFiNmZlOGViZDQ5YjQ1Y2Q4MDMyMDdhNDJhYWEyYTc0.jpg
Család

Rubint Réka megrendítő vallomása: „A gyerekekkel eltöltött időt később nem lehet pótolni”