A KataFakanala című főzős oldala évek óta működik, már volt, hogy a népszerű sorozat rendezvényén kollégáinak ő főzött a Berényi Attilát alakító Domokos Lászlóval. Kata a Bors Extra Magazin legfrissebb számában három receptjét is megosztotta, ezek közül most íme az egyik:
Hozzávalók: 1 doboz karikára szeletelt konzervananász • 3 hatalmas fej hagyma • 15-20 dkg mimolette sajt • 1 nagy csomag szeletelt bacon • 1 kg újkrumpli • 2 szál rozmaring • só, bors
Elkészítés: Az ananászról leöntjük a levét, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A mimolette sajtot vékony csíkokra vágjuk. Az ananászra méretben passzoló hagymakarikákat fektetünk, és kibéleljük a sajttal, borsozzuk. Belülről kifelé haladva a fánkokat körbetekerjük 2-3 csík szalonnával. Letakart sütőrácson 180 fokon aranybarnára sütjük15 perc alatt. A krumplit kockázzuk fel, és főzzük félig puhára sós vízben. Utána ez is mehet a grillre egy-két szál rozmaringgal, de serpenyőben vajon is megpiríthatjuk.
Az cikk további részleteit keresse a Bors Extra Magazin legfrissebb számában!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.