Celeb

Léböjtkúrán dobta le a ló Jakupcseket

Fái

Létrehozva: 2017.08.12.

Függőágyban heverészve, teraszon ücsörögve írja második könyvét, amiben ezúttal is lesznek olyan témák, amik a nőknél húsba vágnak. De szó szerint.

Szerencsés Jakupcsek Gabriella, mindig is légiesen karcsú volt, pedig három gyermeke van. Az ember azt hinné, sosem eszik, csak natúr joghurt van a hűtőjében. Nehéz elhinni, pedig igaz, a műsorvezető messzire elkerüli a fogyókúrákat.

– Edzeni edzek, de nem azért figyelek oda a táplálkozásomra, mert fogyni szeretnék, hanem azért, mert rengeteg minden múlik azon, hogy mit eszünk meg – mondja Gabi. – Bizonyos kúrákat csinálok, de nem fogyókúrákat. Tudnod kell, mire van szüksége a szervezetednek és mire nem. Bizonyos dolgokat az egészségünk miatt érdemes végigcsinálni. A magyar ember azt hiszi, hogy a diéta csakis fogyókúrát jelenthet. De nem!

Arról, hogy ő maga miért és milyen diétát választott, nem akar beszélni, mert nem tartja magát megmondóembernek, pláne egészségügyi témában. Úgy emlékeztünk, hogy Gabinak néhány éve volt egy rosszul sikerült léböjtkúrája, amitől úgy legyengült, hogy lovaglás közben leesett a lóról, és kórházba került. Kiderült, ez nem teljesen igaz.

– A szervezet tisztításának ezer módja van, ha energiára van szükséged – magyarázza. – Az egyik a léböjt, ami éppen arról szól, hogy erősebb, energikusabb leszel tőle. Egy ilyen kúrán voltam a Balaton-felvidéken, és közben jártam lovagolni. Egyik alkalommal a ló megijedt egy traktor hangjától, és ledobott. Elvesztettem az eszméletemet úgy há­rom percre. De ennek semmi köze sem volt a léböjthöz, amit ma már nem biztos, hogy meg tudnék csinálni.

Persze Gabi azzal maximálisan tisztában van, hogy mennyire fontos a nőknek, hogyan néznek ki.

– A második könyvemben írok táplálkozásról, gasztronómiáról, nőkről – árulja el. – Arról, hogy micsoda ádáz küzdelmet vívnak az alakjukkal, sporttal, nassolással, szenvedéllyel. Mindig van valami, amivel küzdeni kell. Ősz végén jelenik meg a könyv, a határidő itt ugrál a nyakamon.

A napokban került fel az internetre egy lista, amiben hírességek könyveit gyűjtötték össze, azokat, amik szórakoztatóak, amit jó olvasni. Nyolc külföldi sztár, köztük Tina Fey, Hugh Laurie, alias Doktor House, Stephen Fry, Lena Dunham, Neil Patrick Harris és Ethan Hawke mellett az egyik magyar író, aki felkerült a listára, Jakupcsek Gabriella, Megúszhatatlan című könyvével. Csoda, hogy már a folytatást írja?

– Sokat dolgozom, a finisben vagyok. Ülök a kertemben, próbálok elvonulni, és tartani a határidőket – meséli vidáman. – Témát gyűjtök, megszerkesztem a fejemben. Főleg hajnalban írok, akkor van a legnagyobb csend, nyugalom a kertben. Kiviszem a laptopot, leülök a teraszra vagy a függőágyba, jövök-megyek.

Ez már a harmadik korszaka

Van, aki csak egy valamiben kiemelkedő, Jakupcsek Gabriella viszont háromban is. Rádiósként is remekül megállta a helyét például 1998–2002 között a Danubius Cappuccino Triplában. Számos vetélkedőt és tévés műsort is vezetett, több csatornán is a Mokkától a Ridikülig. A világ árvái című dokumentumfilm-sorozatért Pro Európa díjat kapott. Ez a harmadik korszaka, hogy író­ként bizonyít. Az első könyve sikere után, még ebben, vagyis ugyanabban az évben kiadja a másodikat is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek