Celeb

Szünetben esett arcra Vári Éva

kbv

Létrehozva: 2017.03.02.

A Kossuth-díjas színésznő már felgyógyult, és a baleset sem rettentette el: a hölgy már századszor fecseg és nyomoz a Játékszínben.

A Németh Kristóf vezetésével öt évvel ezelőtt újra kinyitott Játékszín első előadása volt A hölgy fecseg és nyomoz, ami azóta is telt házzal fut. Érthető, hogy a színészek feldobva, ne­vet­ve ünnepelték a századik előadás után a sikert. Ám a száz este nem mindegyike volt ilyen boldog és felhőtlen, Vári Éva a mai napig élénken emlékszik arra az pillanatra, amikor az egyik előadás szünetében leesett az öltözőktől a színpadhoz vezető lépcsőn. A színésznő ráadásul olyan szerencsétlenül járt, hogy arc­cal előre érkezett a hosszú lejá­ró aljára, mentőt kellett hívni hozzá.

– Mentem le a második részre az öltözőmből, és a magas sarkúm beakadt a lépcső fém szélébe. Arccal leestem, nem tudtam lábra állni. A kollégáim hoztak fel, mentőt hívtak hozzám. Alaposan bedagadt a lábam, lehorzsoltam szinte mindenemet – idézte fel a két évvel ezelőtt  történteket Vári Éva, aki először beszélt a balesetéről. A színésznő nem babonás, az esés nem vette el a kedvét a darabtól. Ugyanolyan jókedvvel állt fel a színpadra ké­sőbb, ám kollégái azóta jobban figyelnek rá.

– Mindig van valaki, aki lekísér a lépcsőn, nehogy már me­gint fejjel menjek lefelé, és most már én is kapaszkodom – folytatta viccelődve a színésznő. A hölgy fecseg és nyomoz érdekessége, hogy korábban, a Kamaraszínházban Szilágyi Tibor játszotta a férfi főszerepet, a Játékszínben viszont ő rendezte, és Gálvölgyi János vette át a karakterét.

– Érdekes így dolgozni, hiszen mindketten erősen kötődtünk a darabhoz. Ahány rendező, annyiféle előadás. Az ember mindig a partnerből játszik, nem saját magából. Egészen újra kellett tanulnunk a darabot, egy vadonatúj előadás született. Külön öröm, hogy Gálvölgyi Jánossal találkozhattam a pályán. Ugyanis se filmben, se színházban nem dolgoztunk még együtt soha – mondta a művésznő.

A színház veszélyes üzem

Nemcsak a színfalak mögött, de olykor a színpadon, játék közben is éri baleset a színészeket. Alföldi Róbert 2009-ben, a Bárka Színház Koldusopera előadásán két méter magasról zuhant arccal a színpadra, de szerencsére nem sérült meg súlyosan. Peremartoni Krisztina a nyolcvanas években egy Rómeó és Julia-előadás erkélyjelenetében zuhant le, és törte el a karját, az előadást így játszotta végig. Trill Zsolt nyolc évvel ezelőtt a debreceni színházban, egy próbán esett le a díszletről, szilánkosra törte a könyökét.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek