Celeb

Sírva kért enyhébb büntetést Demcsák Zsuzsa

Bors

Létrehozva: 2017.03.25.

<p>A Mokka műsorvezetője elpanaszolta a bírónak, hogy jogosítványának hiánya miatt havi 250–300 ezer forint pluszkiadása lett.</p>

Forrás: Bánkúti Sándor

Pénteken korán reggel még a Mokka vendégeként beszélt arról, hogy egy éj­szakán át sírt kedden, amikor jogerősen elítélték a volt férjét, aki bántalmazta őt, mert valamiféle elégtételt, igazságosságot érzett. Délelőtt fél tíztől azonban már a Fővárosi Törvényszékre volt hivatalos, hogy felette is jogerős ítélet szülessen

Demcsák Zsuzsát tavaly május 2-án, hajnali két órakor igazoltatták a rendőrök, ittas volt. Alig három héttel később el is ítélték: egymillió forint bírságot kapott, a jogosítványát pedig két évre elvették.

Mivel Demcsák fellebbezett, A Fő­városi Törvényszékre került az ügy, ahol pénteken ült össze a bírói tanács, hogy jogerős ítéletet hozzon. Bár nem lett volna kötelező, Demcsák Zsuzsa személyesen megjelent, hogy az utolsó szó jogán beszélhessen. Bár a Bors jelenlétének nem örült, a folyosón még viszonylag jókedvű volt, néhány vicces megjegyzésre is futotta. A tárgyalás alatt azonban már nem bírt azokkal a terhekkel, amelyeket a ko­rábbi ítélet következményeként át kellett élnie az elmúlt hónapokban.

Demcsák a bírói tanácsnak elmondta, két kiskorú gyermekét egyedül neveli, volt férje nem já­rul hozzá a költségekhez, rokonait is segíti, és azóta már saját autója sincs.

– Az egymilliós büntetés tripláját, háromszorosát kell ki­fizetnie két év alatt. Havonta kétszázötven-háromszázezer forintos ki­adás, hogy nem ve­zethet – mondta ez­zel kapcsolatban Zsuzsa ügyvédje, dr. Mester Csaba.

Az utolsó szó jogán Demcsák Zsuzsa is szót kapott. Beszéde rövid és érzelemdús lett, hiszen nem tudta palástolni, mennyire megbánta, amit tett, és mennyi lemondással, fájdalommal és kiadással kell szembenéznie az ítélet óta.

– Nehéz volt az elmúlt egy év, az, hogyan oldjuk meg az életünket. Nyilvánvalóan már az első pillanatban tudtam – kezdte, majd el is csuklott a hangja, és könnyezni kezdett –, hogy borzasztó hibát követtem el. Bevallom. Igazából azt szeretném kérni… hogyha ezt már jóvátenni nem is tudom, hiszen a gyerekeim előtt is többször felmerült és beszélgettünk róla. Én csak szeretnék újra normális életet élni – magyarázta elcsukló hangon. 

A tanács ezt követően összeült, hogy ítéletet hozzon. A műsorvezető és ügyvédje is bizakodó volt, és erre talán volt is okok, hiszen az elnök úgy indította mondandóját: az elsőfokú ítéletet megváltoztatják.

A korábban kiszabott napi tétel pénzbüntetést helybenhagyták, de az egynapi tétel összegét ötezerről kétezeröt­százra csökkentették. Azaz egymillió helyett félmilliót kell Dem­csáknak fizetnie. Ami számára ennél sokkal fájdalmasabb, a kétéves járművezetéstől való eltiltást helybenhagyták. Azaz jövő május 10-ig biztosan nem ülhet kocsiba, közel egy év ugyanis már eltelt a kettőből.

Csípős

Zsuzsi, a BKV-havibérlet 9500 forint. Látod, máris spóroltam neked egy halom pénzt! A sikerdíjról lemondok. Szekeres Tamás

A bírói tanács el­nöke ezt többek kö­zött azzal is indokolta, hogy Demcsák Zsuzsa véralkoholszintje a közepes és súlyos fokú alkoholos befolyásoltság hatá­rán volt, amikor el­kapták. Ez a határ a táblázat szerint 2,5 ezrelék. Így kijelenthető, Demcsák Zsuzsa véralkoholszintje magasabb volt, mint Stohl Andrásé, amikor balesetet okozott – az övé ugyanis alig érte el a két ezreléket.

Demcsák Zsuzsát hiába szerettük volna megkérdezni, nem kívánt nyilatkozni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek