Celeb

Már csak a családnak él Belmondo

Munkatársunktól

Létrehozva: 2017.02.12.

Nem akartam a francia filmgyártás repkedő nagypapája lenni – így indokolta nemrég Jean-Paul Belmondo, miért szakított végleg az akciófilmekkel lassan húsz éve. A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnagyobb francia filmsztárja nyolc éve már telje­sen visszavonult, s az utóbbi időben kizárólag a családjának él. A 83 éves legenda mozgása nehézkessé vált, de legkisebb lánya, a 13 éves Stella mellett ma is fiatalosnak érzi magát. Ám első házasságából született, felnőtt gyermekeivel és öt unokájával is napi kapcsolatban van, pár napja fiával, a neves autóversenyző Paul Belmondóval látogatott el egy jótékonysági operagálára.

A színész hajlott kora ellenére jól tartja magát. Tíz éve sokkal rosszabb volt a helyzet, a 2000-es évek elején agyvérzést kapott, úgy tűnt, már nem épül fel teljesen. Ám mára visszatért az életkedve, mint mondja, a család kárpótolja mindenért.

– Nagyszerűen érzem magam – mondta a színész. – Nem kell nekem már más, csak napfény,  tenger és persze a családom.

Belmondo kétszer nősült, 2002-ben vette el második feleségét, Nattie-t, Stella édesanyját. Bár 2008-ban elváltak, máig jóban vannak.

Delonnal végig rivalizált

Belmondónak igazán csak egy vetélytársa volt a francia filmvásznon, Alain Delon, akivel a folyamatos rivalizálás ellenére több filmben is együtt játszott, többek közt a Borsalinóban. Ráadásul jó barátok is voltak azzal együtt, hogy kapcsolatukat folyamatos ugratásokkal és látszólagos hátba támadásokkal fűszerezték. Delon volt a szépfiú, Belmondo viszont a sármjával hódított évtizedeken át.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek