Celeb

Álomfizetést kap majd Csiszár Jenő

Bors

Létrehozva: 2017.01.31.

Csaknem 2 millió forintot kereshet majd milánói főkonzulként Csiszár Jenő. A műsorvezető lakásra, autóra és más költségtérítésekre is jogosult lesz.

Forrás: Fórika Attila

Főkonzulként a legmagasabb, a nagyköveteknél is alkalmazott 4,6-es szorzóval számítják majd ki Csiszár Jenő euróban fizetett devizailletményét (azaz diplomataként kapott fizetését), amelyet azután kaphat, hogy várhatóan idén ősszel elfoglalja állomáshelyét az észak-olaszországi Milánóban.

A külképviseletekről szóló, tavaly hatályba lépett új törvény szerint a devizailletmény-alap bruttó 425 ezer forint havonta. Vagyis Csiszár alapfizetése fo­rintban havi 1 millió 955 ezer forint lesz.

Ezen felül megbízatása ideje alatt Csiszár jogosult lesz havi 300 ezer forintos lakhatási és vegyes-költségtérítési alapkeretre, óvodáztatási és iskoláztatási költségtérítésre (gyerekek után) havi 150 ezer forintra. Mivel a törvény alapján további szorzók, egyéni családi helyzetre vonatkozó számítások és kiegészítő pótlékok is figyelembe vehetőek országonként, a múlt héten megkérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy pontosan mekkora fizetésre és milyen juttatásokra számíthat majd Csiszár Jenő. A tárca a tizenöt napos törvényi határidô erejéig türelmünket kérte válaszával.

A törvény szerint egyébként a diplomaták jövedelemmel nem rendelkező házastársuk, élettársuk után ellátmánypótlékra is jogosultak.

Beszóltak Balázsék

Sebestyén Balázsék is elgondolkodtak azon a tegnapi Reggeli show-ban, hogy Csiszár kinevezése nyomán ők hova mennének diplomatának. Vadon Jani magassága miatt valamelyik miniállamba menne, mint San Marinóba vagy Andorrába. Rákóczi Feri Horvátországot választotta, mivel sokszor nyaralt már ott. Balázs még nem döntött, de egy európai, napsütéses országra vágyik. Csiszár egyébként korábban főnökük volt a Class FM-nél.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek