Celeb

135 millióra perli a biztosítót Lagzi Lajcsi

GYLF

2017. január 24. kedd 08:45

Szerdán áll bíróság elé Galambos Lajos, a trombitaművész több mint százmilliót követel a biztosítójától egy négy éve leégett magtár miatt.

Forrás: Fejér Bálint

2012. december 28-án gyulladt ki és égett le egy Lajcsi birtokán található hatalmas raktár. A zenésznek érvényes szerződése volt, a biztosító azonban nem fizetett. Sőt feltehetően az ő feljelentésük alapján rendőrségi nyomozás indult csalás gyanújával. Lajcsi pert indított, ám őt ezúttal hiába kerestük, azt mondta, ebben az ügyben nem szeretne nyilatkozni. Hosszas telefonálgatást követően azonban egy ismerőse értékes információkat osztott meg lapunkkal.

– Lajcsinak legalább másfél milliójába van ez a per, nem csak a cég, a saját és egy munkatársa milliós értékei is odalettek a tűzben. Ez egyébként ugyanaz a helyzet, mint általában a biztosítóknál: ha csúszol a havi biztosítási díjakkal, azonnal követelőznek, ha nekik kellene fizetniük, azonnal kifogásokat keresnek. Lajcsi szerint ezért is tettek feljelentést – mondta jó ismerőse.

Való igaz, tavaly már végigsöpört a hír a magyar médiában, a leégett magtár miatt is kihallgatták Lajcsit, sőt a birtokán ez ügyben is kutakodtak a hatóságok. A nyomozás ráadásul a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán indult csalás miatt.

Természetesen tegnap megkerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, találtak-e bármit, esetleg lett-e gyanúsítottja az ügynek, és ha igen, ki és mit követhetett el, de válaszuk lapzártánkig nem érkezett meg. Elértük azonban Lajcsi ügyvédjét, aki készségesen mondta el az álláspontjukat. – Ügyfelemnek az ingatlanra és az ingatlanon belül található ingóságokra is érvényes biztosítása volt, körülbelül harmincöt-, illetve százmillió forintos kár érte, amelyet nem kapott meg a biztosítótól – mondta a Borsnak dr. Fröhlich Krisztián, aki azt is elmondta, miért lehet kizárt a biztosító álláspontja a szándékos gyújtogatásról. – Azt gondolom, hogy biztosítási csalók nem polgári eljárásban szoktak vélt követeléseket érvényesíteni – magyarázta, hozzátéve: a bizonyítékai­kat csatolták a törvényszéknek.

A Bors úgy tudja, hogy a 2012-ben kigyulladt gazdasági épületben értékes építőanyagok, nyílászárók, sőt vízi közlekedési eszköz is a tűz martalékává lett. 

Lapunk természetesen megkereste az említett biztosítót is, ám e-mailben feltett kérdéseinkre Tamás Ildikó, a Generali Providencia kommunikációs és rendezvényszervezési vezetője csak annyit válaszolt, hogy „a biztosítási titok megtartását szem előtt tartva, nem áll módjukban nyilatkozni”.

További cikkek

Válás

Kiakadt Kulcsár Edina elhagyott férje: Mérhetetlen harag van bennem!

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Exkluzív: Megszólalt Csuti, ezt árulta el Kulcsár Edina párjáról

mindmegette.hu

Egyszerű, de nagyszerű! Így lesz igazán krémes a paradicsomos tészta húsmentesen

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult

mandiner.hu

Karácsony: Szarok rá, hogy mi van a városházi hangfelvételeken

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

mindmegette.hu

Heti 10 recept: itt a farsang, tarolt a szalagos fánk, de egy jó bolognaira is volt igény!

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

mandiner.hu

Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

borsonline.hu

„Sikítást hallottam” – nem tudta megmenteni az édesapa a két gyermekét és feleségét

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

origo.hu

Családja gyászolja a budapesti rablóüldözőt, aki hősi halált halt