Celeb

Korda megsértődött a kis pénzdíj miatt - sorozat, 5. rész

Bors

2016. augusztus 19. péntek 10:00

<p>A 60-as évek sztárjai meglepődve fogadták a kérdést: mi volt a fődíj a Táncdalfesztiválon? Nekik ugyanis baráti kézfogáson kívül más nem jutott. Korda meg is sértődött ezen.</p>

Forrás: MTI

A zsúfolásig megtelt színházi nézőtéren még a légy zümmögését is hallani lehetett, mikor a két műsorvezető, Kudlik Júlia és Ősz Ferenc bejelentette: hamarosan kihirdetik az első Táncdalfesztivál győztesének nevét. A nemzetközi zsűri, valamint a közönség szavazatai alapján Kovács Kati Nem leszek a játékszered és Toldy Mária Más ez a szerelem című dala is első helyet ért, így a két énekesnő testvériesen osztozott a győzelmi mámorban, na és a fődíjon.

Ha valaki azt gondolná, alig bírták el a díjaikat a színpadon, nagyot tévednek. A Táncdalfesztivál indulóit nem kényeztették úgy el, mint manapság az X-Faktor vagy a Megasztár győzteseit. A bankszámlájukra nem érkeztek nyereménymilliók, autót sem kaptak, ahogy lemezszerződést sem.

– Versenyző alkat vagyok, nem csináltam nagy ugrabugrálást, amikor ki­mondták a nevem. Úgy éreztem, ez egy csapatmunka eredménye, nem csak engem illet a győzelem. Igazából nem is emlékszem, mit kaptam, de azt hiszem, semmit. A legnagyobb ajándék, hogy ott lehettem, és már másnap az egész ország megismert – nosztalgiázik Kovács Kati.

Koós János tarolt a fesztiválon, az osztott második helyet és a különdíjat is bezsebelte. Ő kristálytisztán emlékszik arra, hogy mit kapott jutalmul.

– Meleg kézfogást egy nagy mosoly kíséretében – nevet, és nem is érti, miért kell méregdrága ajándékokkal elkényeztetni a mai tehetségkutatósokat.

Korda Györgynek ugyan az 1966-os fesztiválon nem termett babér, de a későbbi fesztiválokon bepótolta a díjesőt. Fiatal énekesként naivan azt hitte, elhalmozzák ajándékokkal.

– A kezembe adtak egy borítékot, én pedig lelki szemeim előtt már láttam, hogy na, most végre lesz pénzem lakásra. Kinyitottam, és valami jelképes összeg volt benne. Úgy felhúztam magam, hogy azonnal továbbadományoztam – meséli Korda, majd hozzáteszi: ezt nem beképzeltségből tette, csak csalódott, hogy nem válik valóra az álma. Ha tudta volna, milyen szerencse, hogy ő legalább kapott valamit,  talán zsebre dugta volna a borítékot…

Utóbb viszont ő is ráeszmélt, hogy a közönség szeretetével semmilyen pénzjutalom nem ér fel. A rajongók imádták az énekeseket. 

Következik

Aradszky Lászlónak az édesapja válaszolt a lányok leveire, Kovács Kati és Zorán autóval menekült a rajongók tömege elől.

További cikkek

Gyász

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Egy héten belül másodszor gyilkoltak újságírót Mexikóban

metropol.hu

Hatalmas bejelentést tett Kulcsár Edina, felrobbantja a netet

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó

hirtv.hu

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

szoljon.hu

Eltűnt egy 11 éves zagyvarékasi lány

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

Everton: már Angliába utazott, napokon belül kinevezhetik az új menedzsert

origo.hu

Rekordsebességgel száguldott a vonat Újvidék és Belgrád között

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

life.hu

Intim fotót tett közzé Csuti - Vajon készítette a képet?

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion