Celeb

Bőröndből él a hollywoodi titkok tudója

Fái

Létrehozva: 2016.07.30.

Návai Anikónak évente több mint 300 filmet kell megnéznie.

Kalandos, mesés álomállásnak tűnik a hollywoodi tudósító, Návai Anikó munkája, hiszen gigasztárokkal parolázik, csillogó partikra jár, bennfentesként forgolódik az álomgyárban. De azért az ő munkája sem csak pezsgős, vacsorás csacsogás. Arra kértük Anikót, mesélje el, milyenek valójában a hétköznapjai.

– Vasárnap délben felszállsz a repülőre Los Angelesben, le­szállsz Las Vegasban, taxival elmész a szállodába, mire becsekkolsz, már fél négy van. Ott egy óra pihi, aztán zuhany, smink, haj, szép ruhába bújsz, és este hétkor beszállsz egy kisbuszba, ami elvisz egy másik hotelbe. Ott megcsinálhatod a tévés stand­upot nyolcig. De van még ott öt újságíró, őket meg kell várni. Kilenc-fél tíz, mire végzel, akkor újból beülsz egy kisbuszba, elvisznek egy harmadik hotelbe, ahol a 32. emeleten ott ül Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander. Mire végiginterjúzol, éjfél lesz. Éjjel egykor ágyba bújsz, de hatkor csörög az óra, indulni kell a reptérre. Szoktunk a kollégákkal nevetni: ez a hollywoodi újságírók csillogó élete.

Woody Allen elárulta a gazdagság titkát

A világ legrangosabb filmfesztiválja, a cannes-i, harmadik alkalommal nyitott egy Woody Allen-filmmel. A Café Society főszereplői: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively. A rendező Woody Allen, akivel New Yorkban a Conrad hotelben beszélgetett Návai Anikó.

– Tudom, hogy a patinás Upper East Side-on élsz egy gyönyörű lakásban, és mindened megvan. Mit jelent neked a pénz? – kérdezte a filmes ikontól.

– Soha semmit nem a pénzért csináltam – szögezte le Woody Allen. – Volt egy menedzserem, aki azt mondta: csináld, amit szeretsz, és jönni fog a pénz. Én mindig azt tettem, amihez kedvem volt, és valóban, magától jött a pénz.

Azt is elmesélte, hogy nem filmstúdiókkal dolgozik, hanem az Amazonnal (az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég – a szerk.), mert ott nem szólnak bele semmibe.

– Ha túlmegyek a költségvetésen, olyankor kipótolom a saját pénzemből.

Hogy milyen élményeket vitt magával Budapestről Woody Allen, azt szombaton, a Duna Tv-n megtudhatják a Szeretettel Hollywoodból című műsorban.

Sokszor este 11-kor megyek a reptérre, és reggel fél hétkor landolok New York-ban. Taxival a hotelbe, zuhany, ruha, smink, haj, aztán az interjú. Öt-öt és fél órát repülök vissza. Hat órát töltök a földön. Volt olyan hét, hogy háromszor kellett így Nem Yorkba mennem. Egy perc alatt bármikor becsomagolok. Ez nem panasz, szó sincs róla! Ez egy fantasztikus, kivételes helyzet, nagyon klassz, de kőkemény munka.

De volt olyan színésznő, aki megmutatta az igazi arcát.

– Julia Robertsszel és Lilly Collinsszal egyszerre készíthettem interjút négy perc alatt. A néző Juliára kíváncsi, ő kellene, hogy beszéljen úgy, hogy a kislánnyal se szúrjak ki. Julia, te mint veterán, mit tanultál Lilytől? És Lily, te mint kezdő, mit tanultál Ju­liától? Mire Julia ránézett Lilyre, és azt mondta: „Milyen jó kérdés, majd megbeszéljük ebéd közben.” És ennyi volt! Utálatos! Ezzel elszabotálta a beszélgetést. 

Pedig Návai Anikóról minden sztár tudja, hogy tagja annak a szervezetnek, amelyik a Golden Globe-díjakat osztja. Persze, nem egyből ott kezdett. 1986-ban az Amerika Hangja rádió hollywoodi tudósítója lett, s csak 17 éve hívták a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének tagjai közé.

– Szakmai vetítéseken megnézzük az összes filmet, évente 220-250-et. És ebben nincsenek benne a külföldiek, az még vagy 80. Kéthetente készítem a Szeretettel Hollywoodból-t, és írok három magazinnak. Olyan jólesne, ha nemcsak irigyelnének, hanem elismernék, amit csinálok. Lesz augusztus 10-én itthon egy közönségtalálkozó, amin mutatok az interjúkból olyan bejátszásokat, amiket eddig nem láttak és sztori­zom a hollywoodi sztárokról.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek