Celeb

Balaton Sound-ügy: Ők mentek be a kábítós öltözőbe

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2016.07.16.

<p>A hat lány közül legalább egynek szexuális kapcsolatba kellett lépnie az egyik zenésszel vagy a kíséretükből valakivel, mivel a rendőrség – bár az elsődleges orvosi vélemény alapján nem történt erőszak – most már igazságügyi orvos szakértőt is bevont a vizsgálatba. </p>

Egy használt óvszer – amit egy papírpohárban talált a takarító személyzet – lehet a fő bűnjel a DVBBS zenekar öltözőjében történtek ügyében, erre utalnak azok a friss információk, melyekre a Bors szert tett. Úgy tudjuk, hogy a Balaton Soundon történt ügyben a lányok vallomásában valami nem stimmelt, mert a Somogy megyei rendőrség kiterjesztette a nyomozást, immár szexuális erőszak bűncselekményének ügyében is. 

Mint arról a Bors elsőként be­számolt, múlt szombaton a Balaton Sound egyik fellépője, a DVBBS zenekar az öltözőjébe invitált hat lányt, akikkel együtt ittak és drogot fogyasztottak. A hat lány közül három hirtelen rosszul lett, a zenekar tagjai pedig otthagyták őket félig ájultan, majd el akartak menekülni az országból, de a rendőrség a Liszt Ferenc reptéren lekapcsolta őket. Jelenleg szabadlábon védekeznek. 

„A vizsgálatunk során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a hölgyek ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve hogy ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvos szakértő került kirendelésre” – írja a rendőrkapitányság sajtóirodája a közleményében, ami a Bors kérdései­re válaszolva született meg. 

A Bors megbízható forrása azt mondja, valamelyik lánynak meg kellett változtatnia a vallomását ahhoz, hogy a nyomozást új mederbe terelje. 

– Amikor az első vizsgálatok után nem merült fel szexuális erőszak, az nemcsak azt jelenti, hogy orvosilag rendben van a vizsgált személy, hanem azt is, hogy a vallomásában nem vádol senkit azzal, hogy erőszakoskodott vele – magyarázza az informátor. – Ez a helyzet csak a vallomás tekintetében változhat, orvosilag ugyanis nem lehet rosszabb az állapota. Röviden: valamelyik lánynak szexelnie kellett legalább aznap, amikor az eset történt. Ezért nyomoz most a rendőrség szexuális erőszak elkövetésének gyanúja miatt. 

A lányok hermetikusan elzárták magukat a külvilágtól, senkivel sem akarnak beszélni, hiszen nagyon megviselte őket a történet, és persze az is, amilyen hullámokat keltett a társadalomban a viselkedésük megítélése. Ezért – sajnos – nem sikerült nyilatkozatra bírnunk a lányok közül egyiket sem.

A Bors egyik informátora vi­szont eljuttatott hozzánk egy fotót, amely a koncert után ké­szült. Ezen jól látszik, hogy mielőtt bementek a DVBBS öltözőkonténerébe, még nyoma sem volt rosszullétnek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek