Celeb

Margót felfedezték a filmesek Sorozat 3. rész

Győrik L. Ferenc

2016. május 4. szerda 10:00

Negyven éve lobbant lángra az a szerelem, amelynek Nagyecseden ma egy kút állít emléket. Bódi Guszti és felesége, Margó kapcsolata és karrierje azóta is példaértékű mindenki számára.

A Nagyecsedi Fekete Szemek a kultúrházban tartotta a próbáit, huszonkét főből állt, autentikus roma zenét és táncot adott elő. A környékről egyre többen jártak ezekre a rendezvényekre, az együttest pedig mind több fesztiválra hívták fellépni. A tagok hét végén is munkát vállaltak, így teremtve elő a vonatjegyre valót. Hangszerekkel, csomagokkal sokszor öt-hat órát zötykölődtek, kilométereket gyalogoltak, hogy felléphesse­nek. Gázsit „természetesen” nem kaptak.

– Az első ilyen együttes voltunk, a hírünk messzire eljutott. Így kerülhetett bele Margó a Jób lázadása című filmbe. A rendező kiválasztotta a szerepre, rendkívül csinosnak találta, pedig már kétgyermekes anya volt. Margó így találkozhatott gyerekkori példaképeivel, Zenthe Ferenccel, Oszter Sándorral. A filmet Oscarra is jelölték – mesélte Guszti. – Több mint tíz éven át jártuk az országot, jószerivel ingyen. De így jutottunk el a Balatonra is. Aztán szép lassan mindenki családos lett, szétszéledt a társaság, egyre kevesebben lettünk. Váltani kellett, úgy döntöttünk, Budapestre költözünk.

A család a kétszobás, kertes házát egy 28 négyzetméteres, szobakonyhás, pesterzsébeti lakásra cserélte. 

– Napok óta esett, a búto­rainkat nejlonnal takartuk le az IFA-n. A pénzünkből megtankoltunk, az utolsó forintokból Margó vett kenyeret meg lecsókolbászt az útra. Budapesten hat család lakott egy udvarban, közös vécé, mosókonyha. A gyerekek tanulmányi átlaga leromlott. Minden munkát elvállaltunk, három műszakban dolgoztam, de mellette az együttest is próbáltuk életben tartani. Ekkortájt figyeltem fel Margó hangjára – magyarázta Guszti. – A fellépéseinken talált ránk egy kiadó, és le is szerződtetett. Egy ablak nélküli stúdióban vették fel a lemezünket, a hősugárzó is hallatszik a felvételen. A borítóra polaroid géppel fotóztak minket, és miközben tízezrével adták el az albumokat, a mi bérünk összesen száz darab kazetta volt.

Guszti ezt követően a sarkára állt, és eldöntötte, hogy maga adja ki a lemezeit. Saját pénzükből fizettek ki mindent, páratlan siker lett. Az első ötszáz darabot elkapkodták, hamar jött is a telefon.

– Guszti, ezer darab kell még! Guszti, kell még kétezer! Aztán tízezer,  mondták, mi meg majd elájultunk. Nem volt több pénzünk rá. Végül közöltem a kereskedőkkel: hozzájuk érkezik a bevétel, abból rendeljenek újakat. És így lett. Aztán szóltak: vezetjük a MAHASZ top 40-es listát. Azt sem tudtuk, hogy ez most jó, vagy rossz – mondta. És a nagy durranás csak ezek után jött.     

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay Péter bejelentkezett, majd nekiment a csirke far-hát hatósági árának

ripost.hu

Óriási bejelentést tett a válófélben lévő Kulcsár Edina, te gondoltad volna?

life.hu

Bekeményítettek: itt februártól oltási kötelezettséget vezetnek be a 18 év felettieknek

mandiner.hu

Világhírű színházi rendező csatlakozik az SZFE-hez

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

nemzetisport.hu

Légiósok: Németh András góllal debütált a Genkben, Novothnyék is győztek

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

sport.mandiner.hu

Izland Hollandiát is legyőzte – nekünk kötelező három góllal verni őket!

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

ripost.hu

Szilágyi Liliána évekig beszélt a borzalmakról, miért nem figyelt fel rá senki?

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó