A család szakácsa kitálalt. Ha kíváncsi, mitől volt olyan remek formában Károly herceg felesége, most megtudhatja.
A brit királyi családot 11 évig szolgáló séf elárulta, hogy milyen ételekkel tartotta formában magát a walesi hercegné. Darren McGrady a Buckingham-palota szakácsa a királynőt és családját szolgálta hosszú ideig, de miután Károly és felesége útjai elváltak, Diana mellett maradt és gondoskodott az állítólag bulémiával küzdő nő étrendjéről.
A szakács szerint egészségés életmódot folytató hercegné csak annyit mondott McGradynek:
– Te ügyelsz a zsírokra, én pedig gondoskodok a szénhidrátokról az edzőteremben.
Diana ritkán evett vörös húst és próbálta minimalizálni a szénhidrát bevitelt is, de neki is voltak gyengeségei, például imádta az angol kenyérpudingot (máglyarakás szerű sütemény), és nagyon szerette a töltött paprikát, de (vörös)húst csak mértékkel fogyasztott, többnyire csak akkor, amikor vendégeik voltak. Többnyire főtt burgonyát evett, tojást, csirkét és paprikát.
A nép hercegnője gyerekei egészségére is ügyelt, de nem vonta meg tőlük a finom falatokat. Szerették a banános kosárkát és a pitét, de a sült csirkét bőrét például nem évezhették, azt ugyanis mindig leszedte a konyha személyzete.