Celeb

Kovács Patrícia: Ne nézzenek hülyének!

Sz. B., kbv

Létrehozva: 2016.03.10.

Egyre több művész mer nyilvánosság elé állni, vállalva, amiről évekkel ezelőtt még csak sugdolóztak és titokban mertek beszélni. Ma már egyre többen hangosan is kimondják: létezhet a köztévében valamiféle lista, amelynek alapján valakit illik vagy nem illik behívni a beszélgetős műsorokba.

Állítólag Kulka János, Gálvölgyi János, Pataki Ági és Kovács Patrícia is rajta van a tiltólistán. Közülük talán a legérdekesebb a színésznő esete, aki szerepelt egy MTVA-s, nagy költségvetésű produkcióban, mégis háromszor csináltak belőle bolondot: megbeszéltek vele egy interjúidőpontot, majd lemondták.

Patrícia a Facebookon fakadt ki. A Félvilág című film Mágnás Elzája eddig senkinek sem szólalt meg az ügyben, de a Borssal kivételt tett:

– Azt, hogy nem szerepelhetek, vagy létezik ilyen lista, nem mondhatom, hiszen a Félvilág című mozi is egy MTVA-s film, és ko­rábban hívtak is köztévés produkciókba. Inkább egy újkori, körülbelül féléves tendenciáról beszélek – magyarázta Patrícia. – Nem az a jó szó, hogy ez engem bánt, inkább fennakadok rajta, nem értem. Azért írtam ki a Facebookra azokat a sorokat, hogy ne nézzük egymást hülyének. Ha valami baj van velem, nem kell engem meghívni, és akkor nem is kell utána lemondani. Megvagyok enélkül, és egyáltalán nem értem ezt az elintézési módot.

Azért is furcsa, hogy Patríciát nem hívták szerepelni a több elismerést besöprő Félvilág kapcsán sem, mert egy tévétársaság normális esetben kihasználja a lehetőséget, hogy saját gyártású műsorát a szereplő színészekkel reklámozza.

– Ez a film nagy érték. Erre és az alkotókra is, akik létrehozták, borzasztó büszkének kellene lenni. Ez sem bánt, csak nem értem, hogy ez is miért történik meg, és miért történik meg rajtam kívül másokkal is. Ezért gondoltam, hogy kiírom magamból. Egyetlen fegyverem van, a nyilvánosság – szerettem volna annak hangot adni, hogy ez így mégsem járja – fogalmazott Patrícia, aki szerint nem lehet mindig mindent lenyelni. – A művészekben van egyfajta kultúrrabszolgaság, de néha van az a pont, amikor meg kell szólalni. Ám – ahogy írtam is – ezek után is bármikor szívesen me­gyek, nem haragszom, csak ne nézzük egymást hülyének! – mondta.

Az állítólagos tiltólistán szereplő Pataki Ágit is megkerestük: – Nem szívesen beszélek erről, mert felemás tapasztalataim vannak, engem ugyanis a Ridikülbe azért szoktak hívni – közölte a filmproducer.

Gálvölgyi János gyakran formál véleményt közügyekben, talán ezért sem lepett meg senkit, hogy őt is a listán emlegetik.

– Ha hívnának, mennék, ha nem hívnak, nem megyek – szögezi le. – Nem reklamálok akkor sem, ha nem hívnak meg vendégségbe vasárnapi ebédre. Ezek feltételezések, mindenkinek megvan a maga tapasztalata, természetesen nekem is. Az ember nem tud bizonyítani semmit, így már kár erről beszélni. Az, hogy felmerül a téma, jelez valamit, de hogy mit, azt én az olvasóra bízom – fogalmazott Gálvölgyi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek